Open Limonade

Gezellig samenspelen in wijken waar buitenspelen niet zo vanzelfsprekend is.
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Ciska Hagenaars
 • Ingediend:
  3 juli 2019
 • Weergaven:
  40135

Verstoppertje spelen?

Mijn naam is Ciska en ben moeder van twee jongens. We wonen in Hoorn-Noord, een kinderrijke buurt maar samen spelen komt er niet van. Achter alle mooie gevels in en om de binnenstad, zitten hele leuke kinderen verscholen. Ze spelen in de eigen achtertuinen maar niet tegelijk in de speeltuin of bij elkaar. Dit komt omdat zij een drukke weg moeten oversteken of omdat de speeltuin nog even te ver is. Hierdoor kunnen zij niet de vele leuke kinderen in de buurt leren kennen en dat is toch een gemiste kans. Dus de tijd van verstoppertje spelen is voorbij.

Limonade met een koekje!

25 mei hebben wij zelf een eerste test Open Limonde georganiseerd en dit werd erg goed ontvangen. Er kwamen 20 kinderen langs en mensen die nieuw in de straat kwamen wonen hebben wij ook gelijk leren kennen. De limonade stond klaar en een kopje koffie voor de ouders. Voor de eventuele stillere momenten had ik kennismakingsspelletjes klaarliggen maar die zijn uiteindelijk niet nodig geweest.

Open Limonade

Om mij heen hoor ik dat ik niet de enige ben die hier tegenaan loopt. Daarom wil ik via deze weg Open Limonade presenteren en hoop ik dat andere gezinnen ook hun tuin of speeltuin willen openen om een ‘Open Limonade’ te organiseren voor hun eigen straat. Hoe leuk is het als de kinderen in Hoorn deze zomer allemaal nieuwe vrienden en vriendinnetjes kunnen maken en deze weer kunnen opzoeken als ze daar zin in hebben. Dit is goed voor de sociale ontwikkeling en natuurlijk om het buiten spelen en samen spelen te stimuleren. Bij aanmelding ontvang je ook een aantal Tips & Tricks, denk aan enkele kleine kennismaking spelletjes en hoe je de buurt nog meer mee kunt krijgen! Meld je daarom aan en laat weten wanneer de Open Limonade bij jou is!

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond