Ondergrondse gescheiden vuilcontainers in elke wijk

Inzending initiatievenmarkt 2019
De vuilnisbakken worden Veel te weinig geleegd...
 • Eigenaar idee:
  Kan alleen een groot bedrijf zoals HVC doen
 • Ingediend:
  2 november 2019
 • Weergaven:
  37311
 • Stemmen:
  67
Update: 11-11-2019

Dit initiatief wordt niet uitgenodigd voor initiatievenmarkt, omdat het onderdeel is van de bredere discussie over het gemeentelijk grondstoffenplan, die de gemeenteraad binnenkort gaat voeren. Dit idee loopt hier dus op vooruit. De gemeenteraad krijgt in het eerste kwartaal van 2020 een keuzenotitie voorgelegd. De raad gaat dan bepalen waar het accent komt te liggen: bij een nog beter milieu/afvalscheidingsresultaat, bij een hogere service (bijvoorbeeld vaker of op een andere manier afval ophalen) of bij lagere kosten. Het ondergronds inzamelen van afval is een onderdeel van deze discussie. Binnen deze gekozen kaders, wordt het grondstoffenplan vervolgens uitgewerkt. Inwoners en maatschappelijke groeperingen worden bij de uitwerking betrokken. De raad stelt uiteindelijk het uitgewerkte grondstoffenplan vast. De initiatiefnemer heeft de mogelijkheid om ondergronds inzamelen te bepleiten bij de verschillende politieke fracties. Het is ook mogelijk om in te spreken bij de commissie of om een brief naar de raad te sturen. De griffie kan u hier nader over informeren (griffie@hoorn.nl).

De vuilnisbakken worden Veel te weinig geleegd en zeker in de zomer.
Met maden in de bakken en ratten op de stoep en in de tuin.
Het zal ook zeker zwerfvuil schelen het is niet normaal wat er elke dag rond zwerft.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Alle reacties

Marja

2019-11-04 23:30:10

Ik ben voor Ik ben voor
Zou een goede oplossing zijn, niet alleen de vuiligheid en stank in de achtertuin, maar ook het stuk grond die de drie losse kliko's innemen, zonde van de ruimte in mijn tuin, zet er liever wat mooie planten neer.

Bewoner

2019-11-04 17:18:12

Ik ben voor Ik ben voor
Super idee, geen vieze afval bakken meer in de je tuin. Zeker met de zomerperiodes kan het erg stinken. Dit zou een mooie oplossing zijn.

R Groot

2019-11-04 16:18:47

Ik ben voor Ik ben voor
Zou een goed plan zijn. Nu zit ik met een stinkbak in mijn achtertuin waar allerlei ongedierte op afkomt, of met een plastic zak voor plastic afval in mijn huis wat ook niet fris ruikt

Yvonne

2019-11-04 16:18:40

Ik ben voor Ik ben voor
Ik ben voor. Na jaren in 1gezins, nu in flat met ondergrondse containers. Verbaas me jaarlijks weer dat deze nog niet overal zijn geinstalleerd.Door pasjes beter te reguleren. Minder straatvuil en kapottezakken, veel hygienischer in de steeds warmere zomers en geen bakken ellende meer in tuinen etc.

Nadia

2019-11-02 17:08:35

Ik ben voor Ik ben voor
Zeker in de zomer, dan gaat te bak ook stinken. Veel fijner om alles meteen in een ondergrondse container te kunnen gooien. Dat is het enige wat ik mis van mijn vorige woning haha

mirjam

2019-11-02 16:18:21

Ik ben voor Ik ben voor
lijkt me geweldig, lost ook meteen het gedoe van te volle containersop.

Coby

2019-11-02 13:50:47

Ik ben voor Ik ben voor
Ikzelf woon ik in de binnenstad waar elke week het vuilnis wordt opgehaald en waar in veel straten geen vuilcontainers geplaatst kunnen worden. Heb over maden etc. geen klachten. Moest wel op een adres oppassen waar dat wel voorkwam. Smerig dus! Dan zouden vuilniscontainers een oplossing zijn.

Deel dit initiatief