Bloemen op de Nieuwendam

Laten we van Hoorn een nog grotere bloemenstad maken
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Bewoners van de Nieuwendam
 • Ingediend:
  14 oktober 2021
 • Weergaven:
  27888
 • Voorstanders:
  1
Update: 19-11-2021

Goed nieuws! De gemeenteraad heeft met dit amendement tijdens de programmabegroting besloten meer geld te reserveren voor het uitbreiden van de bloembakken in toeristische straten in de binnenstad. Het initiatief van de Nieuwendam is als voorbeeld genoemd. De donaties zijn dus niet meer nodig en zijn inmiddels teruggestort. Vivian bedankt evengoed alle inwoners die dit initiatief steunden. Het streefbedrag was al bijna gehaald.

Hanging baskets

De bezoekers en inwoners van onze mooie stad genieten al een aantal jaar van ruim driehonderd ‘hanging baskets’ met prachtige bloemen die het hele seizoen bloeien. Je komt ze tegen in de winkelstraten in de binnenstad, de haven, langs de Willemsweg en in winkelcentra buiten het centrum.

De Nieuwendam

De Nieuwendam is een bijzondere en historische straat in de haven van Hoorn. De Nieuwendam is namelijk Hoorns eerste gegraven haven die dateert uit 1341. De straat vormt een mooie route langs de gracht, die de haven weer via de Roode Steen met de binnenstad verbindt.

Een aantal bewoners van de Nieuwendam zien daarom graag een uitbreiding van de route met hanging baskets op de Nieuwendam. De huidige route concentreert zich rond horeca en winkels omdat deze middels de reclamebelasting ook financieel bijdragen aan de plaatsing en het onderhoud van de bloembakken. De Nieuwendam heeft geen winkels en horeca, behalve aan het begin en einde van de straat. De bewoners willen zelf een aantal hanging baskets gaan crowdfunden. Het doel is om de straat nog levendiger en fraaier te maken.

Help mee!

Met vele kleine beetjes moet het makkelijk lukken. Help mee en laten we samen van Hoorn een bloemenstad maken!

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Wat is er nodig om dit initiatief te realiseren?