Nieuwe tentoonstelling Mak Blokweer

kruip in de huid van monniken, archeologen en pioniers uit lang vervlogen tijden.
 • Eigenaar idee:
  Mak Blokweer
 • Ingediend:
  11 maart 2020
 • Weergaven:
  39627
Update: 03-07-2020

De planning voor de realisatie van de nieuwe tentoonstelling bij Mak Blokweer was iets vertraagd maar als alles volgens plan verloopt hopen ze in december te openen! Er staan nog enkele hulp vragen open, is dit iets voor jou?

Onze droom

Kruip in de huid van monniken, archeologen en pioniers uit lang vervlogen tijden, een belevenis voor ogen, oren, handen en verstand! Dat is onze droom. Wij, MAK Blokweer, willen hiervoor de bovenverdieping van het bezoekerscentrum opknappen. Onze droom is een tentoonstelling over de biodiversiteit en cultuurhistorie van West-Friesland, met natuurpark Blokweer in het bijzonder.

Het ooit zo woeste gebied, in een steeds veranderende verhouding met het omringende water, is in de loop der eeuwen getemd door de mens en in een cultuurlandschap veranderd. In natuurpark Blokweer wordt iets van die wilde en vrije diversiteit van vroeger weer tot leven gewekt. Op de gedroomde tentoonstelling ontdek je een doorsnede van de huidige stand van het landschap: welke soorten komen hier voor, en hoe blijft al dit leven met elkaar in balans? Minstens zo veel aandacht is er voor het ontstaan van het landschap met zijn kenmerkende kreekrug en kadettenland, en hoe dit er in de toekomst misschien uit zal zien.

We zijn er bijna!

Er is een mooi ontwerp, er zijn sponsors en vrijwilligers. Toch is het nog niet voldoende om de vernieuwing te kunnen realiseren, maar we zijn er bijna! Help jij mee met het laatste zetje? In de lijst hieronder zijn nog verschillende dingen waar we hulp bij kunnen gebruiken. Samen geven we het cultuurhistorische en natuurrijke landschap bij MAK Blokweer een mooi podium!

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Help jij mee met het laatste zetje?

Electramonteur

Inmiddels is er een sponsor voor de verlichting gevonden maar een goed lichtplan vraagt om gedegen voorbereiding, wie wil ons helpen met de elektra daarvoor? We zoeken een elektromonteur die de verlichting kan bevestigen. Dit zal plaats moeten vinden in november 2020.

Materiaal

We zijn ook erg geholpen met het volgende:
 • 150 m2 marmoleum, 2 kleuren zou helemaal mooi zijn.
Welke ondernemer kan hierbij helpen? Wij bieden zichtbaarheid via onze media kanalen en een locatie voor uw bijeenkomst.  MAK Blokweer is een natuur- en milieueducatiecentrum dat zich inzet voor (bewustwording rondom) duurzaamheid, natuur en cultureel erfgoed. Als sponsor of vrijwilliger draag je hier (actief) aan bij.
Nieuwe bijdrage: Vrijwilligersgroep TD - Bekijk alle bijdragen
nog 1 te gaan
2/3 aangemeld

Duurzame initiatieven

We zoeken duurzame initiatieven welke wij een podium kunnen geven. Deze mogen al langer bezig zijn of startende initiatieven.
nog 5 te gaan
0/5 aangemeld

Een helpende hand

Nu de productie van het vernieuwen van de tentoonstelling in volle gang is, zoeken we een vrijwilliger die kan assisteren bij het inhoudelijke werk. Vind je het leuk om te helpen bij het zoeken van de benodigde voorwerpen die een plek krijgen in de tentoonstelling? Je kunt dit vanuit huis of vanuit onze locatie doen. Je krijgt van ons input en zo nu en dan zullen we overleg houden op de locatie, je werkt hiervoor samen met manager Cynthia van Tuijl.

Nieuwe aanmelding: Annemarie Pothaar - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Schilderkracht

We zoeken schilders (bedrijf of handige stadsmakers) die een handje willen helpen bij specifieke klussen zoals het bijzondere ronde plafond en het houtwerk in het trappenhuis.
Nieuwe bijdrage: Het schilderpaleis - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Idee van kinderen

Wij zoeken kinderen die willen helpen met het bedenken van interessante belevingsactiviteiten, zij zijn een belangrijke doelgroep en weten als geen ander waarvoor zij naar het MAK zouden komen. Heb jij hier leuke ideeën over? Laat ze weten! 

Nieuwe aanmelding: Stichting Kinderopvang Hoorn - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt