Kindermoestuin Groente Waal

groennatuursociaal
De moestuin in Hoorn voor kinderen.
 • Eigenaar idee:
  Kindermoestuin Groente Waal
 • Ingediend:
  11 april 2023
 • Weergaven:
  12976

Deze biologische moestuin kan jouw hulp goed gebruiken

Wel eens van gehoord van Kindermoestuin Groente Waal? Dit is een biologische moestuin in de Grote Waal vóór en dóór kinderen uit de omliggende buurten. Het onderhouden van de moestuin vraagt echter tijd en aandacht.

De laatste 2 jaar is de groep vaste vrijwilligers verkleind naar slechts 4 personen. We kunnen daarom helaas op woensdagmiddag niet meer open zijn. Ondanks een aantal ‘losse’ helpende handen redden we het niet om uit de tuin te halen wat er aan potentieel ligt, zeker nu vorig jaar ook de betrokken scholen in de Grote Waal moesten stoppen met hun bijdrage aan dit initiatief.

Help jij mee om dit mooie initiatief voor de kinderen en de buurt in stand te houden?

Geen groene vingers? Geen probleem!

De moestuin is hard op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. En daarvoor hoef je geen verstand van tuinieren te hebben! Het belangrijkste is dat je er lol in hebt om in de tuin te werken, en er zo nu en dan wat tijd in wilt steken.

Je kunt naast het tuinieren dit initiatief op meerder manieren helpen;
– Ben je administratief handig? Meld je aan
– Kun jij iets lekkers maken van de biologische producten? Meld je aan
– Heb jij biologische zaden/stekjes over? Doneer deze

Samen zorgen voor gezonde voeding in jouw buurt

Het doel van deze moestuin is om kinderen op een ontspannen manier te leren waar onze groente en fruit vandaan komt. Daarnaast speelt de tuin een belangrijke rol bij een stukje verbinding in de buurt. Het sociale contact onder de vrijwilligers en met de kinderen tijdens het werken in de tuin maakt een belangrijk deel uit van dit initiatief.

Verder kiezen we er bewust voor om alleen nog maar biologische zaden/planten en geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest te gebruiken. Daarmee sluiten we aan bij een belangrijke beweging binnen de maatschappij, om te streven naar een beter milieubewustzijn en een duurzame toekomst. Samen willen we graag ieders gezondheid bevorderen en met elkaar onze aarde goed verzorgen.

Meer over de moestuin

Deze flinke moestuin (± 800 m2) ligt enigszins verstopt op een prachtige plek, namelijk tussen de IJsselmeerdijk en Sterrenflat 2. Een prachtig stukje groen in de Grote Waal! Van ongeveer medio april t/m november zijn we buiten actief in de moestuin. Tijdens de winterstop houden we ons bezig met de (teelt)plannen voor het nieuwe seizoen.

Openingstijden: zondag van 11:00-12:30 uur

Bij voldoende vrijwilligers zouden we ook graag weer op woensdagmiddag willen starten van 15:30-16:30 uur.
Buiten deze tijden is het in overleg mogelijk om in de tuin aan de slag te gaan.

Meer informatie over de moestuin vind je op onze website www.groentewaal.nl.
Natuurlijk ben je altijd welkom om eens gezellig langs te komen!

Heb jij ook zo’n goed idee? Stuur hem in!

Loop je met genoeg ideeën onder je arm, maar kun je ze nergens kwijt? Zie je verbeteringen voor de stad, of mis je bijvoorbeeld mogelijkheden om iemand te helpen?

Stuur dan net als deze stadsmakers hier je idee in.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Hulp in de tuin

Beginnen jouw groene vingers te kriebelen? Dan komen we graag met je in contact. Wanneer je wilt komen helpen is helemaal flexibel. Je zit niet aan wekelijkse afspraken vast, met alle hulp zijn we enorm blij.

Nieuwe aanmelding: Marie-Jose Straatman - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

PR/administratie hulp

Geen groene vingers maar wil je ons wel graag helpen? Om de bekendheid van de moestuin te laten groeien zoeken we iemand die het leuk lijkt om af en toe een berichtje te plaatsen op social media en evt helpt bij het aanvragen van subsidie voor tuinbudget.

afgevinkt

Zaden / stekjes

Heb jij nog biologische zaden en/of stekjes die je graag wilt schenken? Neem contact met ons op via het formulier, of doneer op de volgende locaties: Wijkcentrum Grote Waal, Grote Beer 3 (ma-vr 09:00-17:00 uur), of bij de Moestuin Groente Waal, tussen de IJsselmeerdijk en Sterrenflat 2 (open op zondag 11:00-12:30)
Nieuwe bijdrage: mieke bakker - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Kookhulp

Wij halen de heerlijkste ingrediënten uit de tuin. Zou jij kunnen helpen bij het verwerken van producten tot lekkers wat we kunnen verkopen? Op deze manier halen we weer geld op wat we in de tuin kunnen stoppen.
Nieuwe aanmelding: yvonne jonker - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt