Kerstgroetjes!

Help jij ook mee om de Hoornse ouderen in het zonnetje te zetten?
Update: 24-12-2020

Afgelopen week zijn wij, Wendy, Jasmijn en Margriet op pad gegaan om alle 1786 kerstkaartjes aan de ouderen in Hoorn, Zwaag en Blokker te bezorgen. Dit was soms best confronterend. Regelmatig ouderen alleen zien zitten en voor zich uit zien staren. Deze kerstgroetjes actie laat zien dat we samen met vele Hoornse inwoners in korte tijd iets moois voor elkaar kunnen krijgen. Via deze kerstkaartjes hebben we namelijk laten weten dat we in deze moeilijke tijd aan deze ouderen denken.
Gelukkig ook vele mooie momenten beleefd: een 105 jarige kwieke dame die zo blij en verrast was met een mooie kaart. Een andere dame die een traantje moest wegpinken, omdat ze een kaart kreeg met 3 puppy golden retrievers. Dit deed haar denken aan haar eigen golden retriever. Gelukkig zat er een adres in dit kaartje, zodat ze meteen kon terugschrijven. Wij sluiten deze actie met meer dan een goed gevoel af. Dank jullie wel hiervoor!
Warme kerstgroetjes van Wendy, Jasmijn en Margriet ❤🎄❤

Update: 24-11-2020

Aandacht voor Elkaar: stuur iemand een opbeurende boodschap via een kaartje. Rond 4 december ontvang je een speciale Hoornse ansichtkaart. Deze wordt huis-aan-huis bezorgd (met het Hoorns Nieuwsblad). Deze kaart kun je opsturen naar iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken in deze ingrijpende coronatijd. Een kaartje wordt erg op prijs gesteld: het doet goed als iemand aan je denkt en je een persoonlijke boodschap stuurt. Een lichtpuntje in een donkere tijd. De burgemeester, de wethouders en de raadsleden van de gemeente Hoorn versturen persoonlijk de eerste 100 kaarten. Volg dit goede voorbeeld, hou je brievenbus in de gaten en maak ook iemand blij met een kaartje! Je kunt de kaart met een postzegel in de brievenbus van PostNL doen, maar je kunt hem natuurlijk ook zelf bezorgen bij iemand in jouw buurt. Tip: stuur je kaartje naar een bewoner van een verpleeghuis in Hoorn. Sluit voor 15 december aan bij de mooie actie Kerstgroetjes!

Kleine moeite, groot gebaar

Wij, Margriet en Wendy, willen ons graag inzetten voor de 734 bewoners van de Hoornse verpleeghuizen. Dit willen wij gaan doen via een kerstkaartenactie/kerstgroetjes.

Via een leuk, lief of creatief kerstkaartje kunnen we deze ouderen aan het einde van dit bijzondere jaar in het zonnetje zetten. Juist zij hebben het extra zwaar gehad. En nog steeds! Het risico van eenzaamheid ligt namelijk bij steeds meer ouderen op de loer door de corona maatregelen. De kerstdagen van 2020 gaan er in ieder geval heel anders uitzien dan in de voorgaande jaren.

Wij doen mee om deze ouderen tijdens de donkere dagen voor kerst in het zonnetje te zetten! Jij ook?

Hoe kun je meedoen?

De kaart

Heb je een eigen kaart of vind je het leuk om zelf een kaart te maken? Alles mag op het kaartje: een gedicht, een mooie tekening, een wens. Een paar mooie woorden kunnen vaak al veel betekenen.

Kaartje terug?

Er zijn (eenzame) ouderen die het meer dan fijn vinden om een kaart terug te schrijven en misschien daarmee wel een penmaatje met jou te worden. Lijkt je dit leuk? Schrijf dan je naam en adres in de kerstkaart en schrijf op de envelop “ inclusief adres”.

Lever je kerstkaart voor 15 december in

Bij kledingwinkel Charel Men & Women op het Kleine Noord staat tijdens de openingstijden bij de ingang een glazen box. Hier worden de kaartjes verzameld. Liever opsturen? Dat mag ook naar Charel Fashion, Kleine Noord 13, 1621 JD Hoorn t.a.v. Wendy Zeeman. Lever jouw kaartjes voor 15 december in, dan zorgen wij dat de kaartjes voor kerst bij de verpleeghuizen in Hoorn worden bezorgd.

Dank jullie wel!

Wendy & Margriet

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Ingeleverde kaarten

Wendy telt alle ingeleverde kaarten en zal hier de tussenstand bijhouden. Help jij ook mee? Lever je kaart in bij Charel aan de Kleine Noord.
Nieuwe bijdrage: Eva Schrama - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt