Help startende ondernemers binnenstad

Inzending initiatievenmarkt 2019
De mogelijkheid dat kleine en startende ondernemers...
 • Eigenaar idee:
  John van Persie, Jeroen Goutier, Wendy Zeeman
 • Ingediend:
  27 oktober 2019
 • Weergaven:
  29954
 • Stemmen:
  13
Update: 11-11-2019

Dit initiatief wordt niet uitgenodigd voor de initiatievenmarkt. Een sympathiek idee dat startende ondernemers en de leegstand kan helpen. Dit initiatief loopt echter vooruit op de Detailhandelsnota, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 wordt voorgelegd aan de raad. Deze nota bevat een analyse van het type winkels waarop Hoorn zich zou moeten profileren. Ook bevat de nota een analyse van de leegstand en de maatregelen hierop kunnen worden genomen.

John van Persie
De mogelijkheid dat kleine en startende ondernemers in het centrum gebied een winkeltje kunnen starten tegen redelijke tarieven. Ik bedoel daarmee niet nog meer lunchrooms, koffietenten, kapperzaken en telefoonwinkels maar diversiteit aan winkels zoals bijvoorbeeld kookwinkel , Coolblue zaak ( is geen kleine ondernemers maar wel leuk) of iets dergelijks.

Jeroen Goutier
Leegstand binnenstad: ondernemers samen met elkaar een pand laten betrekken, het hoeft niet perse een kledingzaak te zijn, en zeker geen kappers. Maar iemand die zelf tassen maakt, iemand die schildert, fotografeert. Mensen die meubels maken, etc etc.

Wendy Zeeman
Jonge/kleine/nieuwe ondernemers met het beste ondernemingsplan laten komen.. de beste maakt kans op een halfjaar winkelruimte/subsidie voor een lagere huur tijdens de opstart periode.

 

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Alle reacties

Annet kwantes

2019-10-31 01:19:40

Ik ben voor Ik ben voor
Ik zie hier ruimte voor discussie met de politiek (vestigings subsidie?) en pandeigenaren (huurverlaging voor bepaalde tijd). Zie niet echt wat inwoners hiermee kunnen, maar steun de gedachte. Een volle stad is veel gezelliger. Hoorn heeft veel bijzondere familiebedrijven en speciaalzaken, kom erbij

Deel dit initiatief