Hoornse Stadsfeesten 2022

recreatiefsociaal
Op 10, 11 en 12 juni kun je drie dagen lang genieten van live muziek, dans en theater.
 • Eigenaar idee:
  Vrijwilligersteam Hoornse Stadsfeesten
 • Ingediend:
  6 mei 2022
 • Weergaven:
  21955
 • Voorstanders:
  1

Al ruin 20 jaar feest in Hoorn

Ruim 20 jaar geleden was het voor het eerst, De Hoornse Stadsfeesten. Een heel weekend lang is de binnenstad van Hoorn het decor van één van de grootste gratis festivals van West-Friesland. 10, 11 en 12 juni kun je drie dagen lang genieten van live muziek, dans en theater. Het programma is breed en gevarieerd. Met gemiddeld 100 acts is de Hoornse Stadsfeesten een festival voor jong en oud. De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in de binnenstad van Hoorn zowel binnen als buiten.

#SamenIsZoveelLeuker

Een van de dingen die de Hoornse Stadsfeesten zo uniek maakt is dat de gehele organisatie in handen is van tientallen vrijwilligers. De ‘vaste kern’ bestaat uit ongeveer 10 personen. Met elkaar zorgen ze we voor de productie, de programmering, het werven van sponsoren, de communicatie, de coördinatie van de vrijwilligers en nog veel meer. Maar het echte werk zit natuurlijk in het weekend van het festival zelf. Dan hebben we veel handen nodig om de podia op te bouwen, bands te ontvangen en te begeleiden, bezoekers de weg te wijzen, te zorgen dat alles op en rond de podia gladjes verloopt, merchandise te verkopen en alle andere vrijwilligers van eten en drinken te voorzien.
Een vrijwilligersdag tijdens de Stadsfeesten is sowieso super gezellig. We zijn met een heel enthousiast team waarbij het niet uitmaakt of je al jaren meedoet of voor het eerst komt. Of je al op routine draait of nog geen idee hebt waar je zal beginnen. Iedereen helpt elkaar en kijkt om zich heen of er nog iets te doen is. We worden allemaal enorm blij en enthousiast als alles goed loopt en bezoekers, bands en sponsors een mooi weekend hebben. De een zorgt dat alle stekkers goed zitten, de ander dat bands goed opgevangen worden. Weer een ander staat op een terras voor bezoekers of zorgt dat de vrijwilligerspost goed draait. Wil je ook meehelpen en bepaalde dingen doen, of juist nieuwe dingen leren? Of heb je gewoon zin in een super leuk en bijzonder weekend? Meld je hieronder aan!

Zonder elkaar lukt het niet

Met alleen vrijwilligers ben je er nog niet, hier is ook geld voor nodig. Financiële bijdrages van verschillende gemeentelijke subsidies, sponsors en partners zijn meer dan welkom. Als publiek kun je uiteraard ook bijdrage en hier krijg je dan een festivalbandje voor terug.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Helpende handen

We zijn blij met alle hulp. Of je nou drie volle dagen kunt of een paar uurtjes. En of je nu volleerd technicus bent of tot nu toe alleen festivalervaring hebt als publiek. Vind je het leuk om onderdeel te zijn van een team van enthousiaste mensen? Wil je bepaalde dingen doen, of juist leren? Of heb je gewoon zin in een superleuk en bijzonder weekend? Meld je aan!
Nieuwe aanmelding: Peet Sloots - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt