Hoorn zonder graffiti

Gerealiseerd initiatief - initiatievenmarkt 2019
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Kor de vries coordinator werkgroep Grote Waal
 • Ingediend:
  22 oktober 2019
 • Weergaven:
  40749
 • Voorstanders:
  241
Update: 01-05-2020

Alles is geregeld en Kor en zijn team zijn druk bezig om Hoorn graffiti vrij te krijgen. Zo word onze stad nog een stukje mooier.

Update: 19-12-2019

Dit initiatief is gekozen door de raad op de initiatievenmarkt van 4 december. Op 10 december heeft de raad formeel besloten om het initiatief uit te laten voeren. Het college gaat de initiatieven nu uitvoeren in samenwerking met de initiatiefnemers. Over hoe dat precies gaat gebeuren, later meer.

Update: 28-11-2019

Om de raad goed voor te bereiden met de juiste informatie over regelgeving, bestaand beleid en financiën zijn er voor elk initiatief factsheets opgesteld. Deze zijn vandaag met de raadsleden gedeeld. Klik hier om de factsheet van dit initiatief te bekijken.

Update: 11-11-2019

Dit initiatief wordt uitgenodigd voor de initiatievenmarkt. Er ligt een initiatief met een rol voor de raad en een maatschappelijk doel. Het gaat ook om de uitbreiding van een al bestaand initiatief wat al gedeeltelijk wordt gefinancieerd door de gemeente Hoorn. Er zijn nog wel enkele juridische haken en ogen m.b.t. de Wet Markt en Overheid. Die worden in aanloop naar de initiatievenmarkt verder onderzocht evenals de concrete vraag die aan de raad gesteld wordt.

Hoorn zit volledig onder de graffiti in vele wijken is alles vol gespoten dit geeft een slordig straatbeeld. In de Grote Waal houden wij de wijk schoon van graffiti dit zouden wij in geheel Hoorn willen doen tegen een vrijwilligers vergoeding zodat Hoorn opfrist. De bewonerswerkgroep Grote Waal wil zich hiervoor inzetten.

Van de Grote Waal naar heen Hoorn?

De bewonerswerkgroep Grote Waal heeft een auto beschikbaar voor werkzaamheden in de wijken van de Grote Waal, deze word gebruikt voor allerlei werkzaamheden, zoals zwerfvuil, graffiti en zout strooien. Maar wij zouden de auto graag breder willen inzetten dan alleen de Grote Waal maar voor geheel Hoorn alleen de maanden december tot maart is hij alleen inzetbaar voor strooien de maanden daarna voor algemeen gebruik. Wij houden deze auto op de weg door sponsoren, want wegenbelasting, verzekering en onderhoud moeten wij zelf bekostigen, onze sponsors zorgen via een magneetplaat voor reclame.

Ondertussen hebben wij een paar plaatsen vrij voor op de auto en de kosten zijn 50.00 euro per jaar
inclusief magneetplaat, als er ondernemers zijn die ons een warm hart toe dragen kunnen haar logo
naar k.vries@versatel.nl mailen dan zorgen wij voor de rest.
Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief