Help Jan helpen met Pasen

communitysociaal
Bezorg hulpbehoevende inwoners uit Hoorn een leuk Paaspakket!
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Stichting Noodzaak Hoorn
 • Ingediend:
  25 januari 2018
 • Weergaven:
  43233
 • Voorstanders:
  2

Jan van der Gracht is een man van de stad. Hij kent heel veel inwoners en ziet helaas ook veel pijn en problemen bij gezinnen die het financieel minder goed hebben. In tegenstelling tot wat je zou denken kunnen deze mensen lang niet altijd terecht bij de aangewezen instanties. Hij besloot te gaan helpen en heeft daarom Stichting Noodzaak opgericht.

Het idee

Net zoals met de kerst is nu het idee om voor Pasen pakketten samen te stellen met houdbare levensmiddelen en (nieuw) speelgoed voor kinderen. Stichting Noodzaak gaat met een groep vrijwilligers aan de slag om de spullen bij supermarkten op te halen om hier pakketten van te maken en deze te geven aan mensen die het hard nodig hebben.

Hoe gaan we dit doen?

Nu willen wij in de maand Maart weer van start gaan om pakketten te maken voor pasen, deze zullen wij 1&2 april gaan uitdelen. Hiervoor hebben wij nog een locatie nodig waar wij de levensmiddelen en het speelgoed kunnen verzamelen en de pakketten kunnen samenstellen. Om dit allemaal mogelijk te maken  verzamelen wij ook oude mobieltjes.

Hierbij beloven wij dat wij geld dat ons toe vertrouwd is alleen zullen gebruiken voor:
– Het ondersteunen van mensen in nood
– Het faciliteren van deze ondersteuning, in gewoon Nederlands: voor de huur van een eigen ruimte van waar de spullen in opgeslagen kunnen worden, en van waar uit het ook weer uitgedeeld kan worden.

De datums dat je Jan en zijn team kunt vinden:

De volgende dagen zitten zij hier van 12.00 uur tot 18.00 uur. Geen boodschappen maar wel een flessenbon? Deze mag je ook doneren.
Vrijdag 23 maart van 13:00 tot 17:00 – Deen Vredehofstraat
Zaterdag 24 maart van 13:00 tot 17:00 – Deen De Huesmolen
Zondag 25 maart van 13:00 tot 17:00 – Deen Stan Kentonhof
Maandag 26 maart van 13:00 tot 17:00 – Deen Aagje Dekenplein

Zaterdag 31 maart NS-station Hoorn, deze dag gaat Jan paaseitjes verstoppen speciaal voor de kinderen uit gezinnen-die-het-niet-breed-hebben (vul zelf maar in, wij hangen daar verder geen labeltje of keurmerk aan). Om 11 uur begint het, dan mogen de kinderen rennen en zoeken. Uiterlijk 12 uur is het weer klaar. De chocolade eitjes mogen dan mee genomen worden om op te eten, en per kind is er een wat groter paasei of haasje beschikbaar.

 

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Tijdelijke locatie voor 1 maand

Wij zijn opzoek naar een locatie (60m2) waar wij de producten kunnen verzamelen en de pakketten kunnen inpakken. Omdat alles wat in de pakketten zit houdbaar is hebben wij verder geen gas/water nodig en gaat het dus puur om een locatie waar wij dit kunnen realiseren.

Wat krijgt u terug?
· logo website
· naamsvermelding Facebook
· naamsvermelding Persbericht

 

Nieuwe bijdrage: Gemeente Hoorn - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Houdbare voedselproducten

Denk hierbij aan eten in blik, chips, tonijn in blik, sardientjes in blik, droge peulvruchten (bonen, erwten, quinoia), thee, blikjes tomatenpuree, gevriesdroogd vlees, alle gevriesdroogde gerechten, boillonblokjes, honing, suiker, zout en ga zo maar door. Heeft u vragen hierover kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Ons doel is natuurlijk zoveel mogelijk pakketten dus kom maar op!

Nieuwe bijdrage: Regina Bouwmeester - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

(nieuw) Speelgoed

Wij zoeken het liefst nog nieuw speelgoed dat we aan de kindjes kunnen geven. Op deze manier kunnen ook deze kindjes genieten van speelgoed dat nog nieuw in de verpakking zit. 

Nieuwe bijdrage: Ariëtte Tibbe - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Dozen

De dozen gebruiken wij om de producten in de verzamelen en uit te kunnen delen. 

Nieuwe bijdrage: Peter de Greeuw - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Vrijwilligers

Wie wilt ons helpen met het samenstellen van de pakketten en/of het bezorgen van deze pakketten?

 

Nieuwe aanmelding: paul en nathasja philippi - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt