Handhaving op afval

 • Eigenaar idee:
  Esther Jonker - de Graaff
 • Ingediend:
  28 augustus 2021
 • Weergaven:
  27120
 • Stemmen:
  13
Update: 5-10-2021

De gemeente is bekend met dit probleem. Helaas blijkt extra handhaven niet de oplossing te zijn, omdat handhaving niet overal 24/7 toezicht op kunnen houden. Daarom is dit initiatief lastig uitvoerbaar, terwijl het wel veel capaciteit zou vergen van handhaving & toezicht. Het is vooral een kwestie van gedrag en daarom ondersteunt de gemeente Hoorn ook verschillende initiatieven die dit positief proberen te beïnvloeden. Daarom komt dit initiatief dus helaas niet in aanmerking voor presentatie op de initiatievenmarkt.

Meer handhaving op afval.

Hoe ben je op dit initiatief gekomen?

Ik loop heel vaak op straat en in parken maar zie zelden handhaving. Elke dag zie ik weer nieuw afval, zelfs naast een vuilnisbak. Laatst heb ik een egel moeten bevrijden uit een plastic broodzak.

Wanneer is het initiatief geslaagd?

Meer handhaving betreft afval. Als ik mijn afval bij iemand in de tuin leg vinden mensen dit niet oké maar op straat of in het park je afval neergooien hebben zij geen last van. Het is egoïstisch en daar mag handhaving de mensen bewuster van maken. Aanpakken bij de bron!

Wat wil je zelf doen om dit initiatief te realiseren?

Praten met handhavers die ik bijvoorbeeld tijdens mijn wandeling tegenkom. Praten met scholieren om onze volgende generatie bewuster te maken. Praten met snackbar/supermarkt/winkel eigenaren om te onderzoeken wat zij zouden kunnen betekenen hierin. Praten met gemeente over de ideeën om onze stad schoon te laten zijn en houden. Vooral bij bron beginnen want daar is de start.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Alle reacties

CaDo

2021-09-07 19:26:26

Ik ben voor Ik ben voor
Dikke Bekeuringen uitdelen. In Singapore heeft dat geholpen! Denktank met jongeren hoe we het peukenprobleem kunnen oplossen!

Deel dit initiatief