Grote Waal Groen

Inwoners helpen elkaar met het vergroenen van hun wijk, van Grote Waal naar Groene Waal

Grote Waal Groen

Wij zijn groengroep: Grote Waal Groen. Een groep vrijwilligers met een groot hart voor natuur, vergroening en verduurzaming in de Grote Waal. Wij willen dat er niet alleen meer vergroening in de wijk komt, maar ook meer sociaal (tuin)contact tussen bewoners. Meer groen en natuur in de wijk heeft zoveel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de vergroting van de biodiversiteit, minder fijnstof en minder hittestress. Maar het blijkt ook dat mensen uit een groenere wijk significant minder gezondheidsklachten ervaren en zelfs langer leven.

Zo willen wij dit doen

De wijk vergroenen willen we op allerlei manieren aanpakken. Denk daarbij aan: het stimuleren van vergroening in particuliere tuinen, onderhoud van diverse geadopteerde gemeentelijke groenvoorzieningen, het schoonhouden van de wijk, delen van informatie, het organiseren van plantjesmarkten, ruilbeurzen voor planten en zaden en sociale tuin-hulp projecten. GWG heeft inmiddels vier gemeentelijke stukken groen geadopteerd waarvan drie boomspiegels die zullen worden beplant met bijenvriendelijke planten. We hebben ook een succesvol plantenkabinet voor ruil- en weggeefplanten. Voor een schone, opgeruimde wijk werkt GWG samen met CleanUp Hoorn.

Help je mee met het vergroenen van de Grote Waal?

GWG zoekt enthousiaste vrijwilligers met hart voor groen en die niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken en ons mee willen helpen om GWG een groen en sociaal middelpunt van de Grote Waal te maken. Help je mee? Meld je onderaan deze pagina aan.

Bekijk ook de website van Grote Waal Groen.

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Wat is er nodig om dit initiatief te realiseren?

Hulp van andere inwoners

GWG zoekt enthousiaste vrijwilligers met hart voor groen en die niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken en ons mee willen helpen om GWG een groen en sociaal middelpunt van de Grote Waal te maken. Help als vrijwilliger bij het onderhouden van (gemeenschappelijke) tuinen of help met de promotie. Ook zoeken wij nog een penningmeester. Meld je aan en laat ons weten op welke manier jij kunt helpen.