Grootste menselijke toren in Hoorn

Xiqeuts del serrallo komt naar Hoorn om de hoogste menselijk toren te bouwen in Nederland
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Jeffrey Volkers
 • Ingediend:
  20 maart 2018
 • Weergaven:
  48746
 • Voorstanders:
  344
Update: 20-03-2020

Helaas door de Corona hebben wij besloten om de human towers dit jaar af te blazen. Om zo’n grote groep naar Hoorn te halen is niet niks, wij kunnen het risico niet lopen om geld weg te gooien en hebben besloten omdat plan voor te zetten voor volgend jaar. Voor nu wil ik iedereen bedanken die mij zover heeft geholpen! Groeten, Jeffrey.

Update: 11-02-2020

Het heeft even geduurd dat jullie weer wat van mij hebben gehoord. Het was een hele uitdaging om 100 man uit Tarragona naar Hoorn te krijgen. Door hulp van Theo Viset, Pitu Tules en Dolores troncho jorda is dit gelukt! De castellers komen naar Hoorn! ? Door financiële hulp vanuit Tarragona en Hoorn zullen zij schitteren tijdens de Hoornse Stadsfeesten.? Dus nu is het tijd voor de puntjes op de i en daar kan iedereen bij helpen. We hebben onder andere vrijwilligers nodig die helpen met het realiseren van de grootste menselijke toren van Nederland! Dit doe je door samen de basis van de toren te vormen (de pinya). Hier is geen kracht voor nodig want samen sta je sterk. Natuurlijk geven wij van te voren een workshop zodat je precies weet wat je taak is. Dus ik zeg, meld je hieronder aan. Ik kijk er enorm naar uit en heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Update: 23-07-2018

Er word nog steeds gezocht naar de geschikte datum. Het is ook niet zomaar iets wat Jeffrey wil realiseren. In oktober gaat Jeffrey zelf naar Spanje om knopen door te hakken! Binnenkort meer nieuws.

Mijn naam is Jeffrey Volkers, ik doe een sport die je niet vaak hoort namelijk: castells. Deze sport houd in dat je met gemiddeld zo’n 100 man een toren maakt van 10 mensen hoog. Daarom heen staan er ook gemiddeld zo’n 100 mensen om dit goed stevig te maken. Oftewel je maakt een Human Tower.

Mijn Idee

Ik wil samen met mijn groep Castellers uit Tarragona stad in Catalonië, de hoogste menselijke toren bouwen in Nederland. Het lijkt me te gek om dit aan Hoorn te laten zien, het is een uniek spektakel en er is niks mooiers om mensen bij elkaar te brengen.

Hoe zit dit torentje in elkaar?

De pinya is de basis van de toren, hoe meer mensen als basis hoe hoger de klimmers kunnen. Voor de basis heb je geen kracht nodig, door lichaams gewicht krijg je een solide basis. Jong en oud kunnen hier aan mee doen, dus help en steun ons om dit voor elkaar te krijgen! Als jij je hiervoor opgeeft zullen wij een korte workshop geven wat verteld wat jou taak precies inhoud.

Een stukje geschiedenis

Castells of kastelen zijn menselijke piramides, een vast gebruik in de Spaanse autonome regio Catalonië. De leden van zo’n team heten castellers. Tien niveaus is het hoogste niveau dat tot nu toe bereikt werd, voor de eerste keer op 15 november 1998 door de Castellers van Vilafranca. Het is een vast onderdeel van feesten (festa major) en andere belangrijke manifestaties. Iedere grotere gemeente heeft zijn eigen colla (ploeg) elk met zijn eigen kleuren en er bestaat een jaarlijks festival met klassement, dat in november in Tarragona plaatsvindt. Het gebruik ontstond rond het einde van de 18de eeuw in de stad Valls. De castells werden in 2010 toegevoegd aan de immateriële werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een traditie die het midden houdt tussen sport en folklore, want de indrukwekkende resultaten worden pas bereikt met veel trainen.
De pinya, letterlijk: dennenappel is de onderste bouwlaag en de grootste groep, waaraan iedereen, zonder veel training aan meedoet, ofschoon de pinya een vaste structuur heeft, om de stabiliteit en de veiligheid te waarborgen.

Lijkt het jou tof om dit in het echt te zien? Stem dan snel en dan maken wij er samen een mooi spektakel van!

 

El meu nom és Jeffrey Volkers i faig un esport del que no n’han sentit a parlar gaire a Holanda. Castells. Aquest esport implica que amb un grup d’unes 100 persones fem una torre de 10 pisos . I per aquesta raó és necessiten tantes persones perquè això s’aguanti. En altres paraules, fem una torre humana.

La meva idea:
Vull amb la meva colla de Castellers a Tarragona, que és una ciutat de Catalunya, fer la torre més alta mai feta a Holanda. Això ho volem fer per mostrar aquesta tradició a Hoorn, però també per recollir fons per la casa d’acollida Pisa.

Com es fa aquesta torre o castell?
La pinya és la base del castell. Com més gent hi ha a la pinya més amunt poden pujar els castellers. Per la base no es necesita força. Amb la col·locació de les persones es crea una base sòlida. Tothom hi pot participar, grans i joves, i per això demanem que ens ajudi a aconseguir ho. Si vols participar et farem una curta explicació on et direm com pots fer ho i què has de fer.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Deel dit initiatief

Wat is er nodig om dit initiatief te realiseren?

Stadsmakers

Wil jij meehelpen om de pinya te vormen? De pinya is de basis van de toren, hoe meer mensen als basis hoe hoger de klimmers kunnen. Voor de basis heb je geen kracht nodig, door lichaams gewicht krijg je een solide basis. Jong en oud kunnen hier aan mee doen, dus help en steun ons om dit voor elkaar te krijgen! Als jij je hiervoor opgeeft zullen wij een korte workshop geven wat verteld wat jou taak precies inhoud.

nog 50 te gaan
0/50 aangemeld

Slaapplaats

We hebben voor de 100 Catalanen uiteraard ook een slaapplaats nodig. Het liefste plaatsen we ze zoveel mogelijk bij elkaar ivm vervoer. Heb jij een goede locatie? 

Eten / drinken

Heb jij een lekker hapje voor de Catalanen? Ik ben opzoek naar inwoner of bedrijven die hierin zouden kunnen bijdrage. Wat krijg je ervoor terug? Je zult de gezelligheid van de Catalanen ervaren en we zullen het meenemen in social media. 

nog 10 te gaan
0/10 aangemeld