Familieweek 2022

cultureelsociaal
De leukste week in de binnenstad stad voor het hele gezin
  • Initiatiefnemer:
  • Ingediend:
    14 maart 2022
  • Weergaven:
    24885

Hoe maken we onze stad nog mooier, aantrekkelijk en leuker voor inwoners en ondernemers. Dit willen wij van de OSH, de vereniging Ondernemers Stad Hoorn samen gaan doen met jullie en roepen inwoners, ondernemers en organisatoren op om met initiatieven te komen binnen het thema: Familie. Afgelopen jaar hebben we een onderzoek gehouden onder alle ondernemers in de binnenstad. De uitkomsten van dit onderzoek maakten dat we kritisch naar het huidige aanbod van events hebben gekeken en dit onder de loep genomen en waar mogelijk verbeterd of vernieuwd. We starten dan ook om jullie input te vragen voor dit eerste event. Want alleen samen maken we een succes van de events in de binnenstad van Hoorn!

Familieweek programma:

Woensdag 25 mei: Vrijmarkt – 13.00 – 17.00 uur
Binnenstad | Bezoek de gezellige markt door het centrum van Hoorn en laat de kids schminken door Berend Botje. Inwoners en ondernemers verkopen op de markt de leukste items voor jong en oud. Van gebruikt speelgoed tot zelfgemaakte spullen.

Donderdag 26 mei: Kunst en Cultuur in de haven – 11.00 – 17.00 uur
Oostereiland | Ontdek de leukste Oud-Hollandse spellen van Museum van de Twintigste Eeuw, Centrum Varend Erfgoed en de horeca. Van vaartochtjes tot vis roken en van muziek tot gezellige rondleidingen op de schepen!

Vrijdag 27 mei: Kinderactiviteiten in de binnenstad – 11.00 – 17.00 uur
Dal/Spoorstraat, Roode Steen en Kerkplein | Gezellige kindermiddag met springkussens in de binnenstad.

Zaterdag 28 mei: Weekmarkt met Ouder&kind lunch – 10.00 – 17.00 uur
Binnenstad | De bekende weekmarkt wordt vergezeld door bijzondere workshops en activiteiten verspreid door de stad. Volg een DJ workshop bij Uptown Records of geniet van een lekkere ouder en kind-lunch bij de horeca.

Zondag 29 mei: Superkoopzondag (vanaf 12.00 uur) en Rock n Roll Festival (vanaf 14.00 uur)
Binnenstad, Roode Steen & Kerkplein | Spot oldtimers op Kerkplein en de Roode Steen, swing samen met de dj en geniet van heerlijke snacks. Vergeet niet je dag vast te leggen in de photobooth op de Roode Steen!

Inwoners

Heb jij iets leuks te bieden voor op de familiemarkt op woensdag 25 mei? We zoeken inwoners die het leuk vinden om een dag op de markt te staan. Hier kun je van alles verkopen wat in dit thema valt. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed, kleding, gehaakte knuffels en meer. Let op: de marktkramen zullen kosteloos beschikbaar worden gesteld voor inwoners dus wees er op tijd bij. Meld je hieronder aan. Heb jij iets anders aan te bieden voor op een van de andere dagen, laat dit dan ook zeker weten.

Ondernemers

Ook als binnenstadsondernemer dagen we je uit om met een leuk idee te komen voor een van onderstaande dagen. Hoe kan jij met jouw winkel of horecazaak inspelen op het thema familie? Organiseer bijvoorbeeld een sjoelwedstrijd, schminken voor kinderen of prachtig op laten maken. Organiseer iets wat past bij jouw zaak. In de week voor de familie week zullen we laten weten wat er waar te doen is. Stuur je initiatief in voor 2 mei en het zal meegenomen worden in de promotie en ontvang je de raamposter om jouw deelname kenbaar te maken. Ook is het mogelijk om op woensdag 25 mei een kraam te huren. Er zal een gedeelte van de markt beschikbaar zijn voor ondernemers. Het andere gedeelte is voor inwoners. De kosten van een kraam zijn voor de ondernemer 30 euro.

Organisatoren

Kan jij niet wachten om weer iets te organiseren? Dan zijn we benieuwd wat jij kunt aanbieden binnen dit thema ‘Familie’ op zaterdag 28 mei. We willen deze dag in het teken van familie activiteiten zetten. Denk bijvoorbeeld aan springkussens, silent disco, oud Hollandse spelletjes maak het zo gek als je wilt. Wij zijn benieuwd welke ideeën er bij jouw opkomen en we bespreken graag de mogelijkheden.

Goed om te weten

Om iets te organiseren in de binnenstad is een vergunning nodig deze is reeds aangevraagd. Niet alles kan en niet alles mag. Laat daarom weten wat je wilt organiseren en dan kijken we graag of dit past binnen de mogelijkheden. We hopen dat er leuke initiatieven worden aangemeld en we er samen een leuke familie week van kunnen maken.

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Ideeënbus

Wat mag er volgens jou niet ontbreken tijdens de familie week? Laat het weten!
Nieuwe : paulina - Bekijk alle

afgevinkt