Elk kind heeft recht op een fiets

Mans en Jan willen kinderen uit minder bedeelde gezinnen helpen aan een goede gebruikte fiets.
Update: 23-05-2023

Drie jaar later worden er nog altijd fietsjes opgeknapt voor de kinderen, de Fietsjes voor Minima! In de tussentijd kwam hun prachtige initiatief meerdere keren in de spotlight, waaronder een mooie eerste prijs van het KRO-NCRV programma ‘Kan ik iets voor je doen?’, en overhandigde Henny Huisman de 1000e gratis kinderfiets uit. Deze stadsmakers hebben inmiddels 1850 fietsen weggegeven aan kinderen die daar erg blij mee zijn, en zijn hard op weg om de 2000 te bereiken!

Update: 25-08-2020
1000 kinderfietsen opgeknapt!
Vorig jaar oktober kwamen Jan & Mans bij Voor een mooie stad. Zij zochten meer kinderfietsen om op te knappen en ook en plek om dit te kunnen doen. Ze begonnen vanuit huis maar de aanvraag was zo hoog dat het snel te krap werd thuis. HSV sport bood hun een ruimte aan en ondertussen zitten ze alweer op de 1000 fietsen voor 1000 blije kinderen. Geweldig mannen, ga zo door!

Update: 09-12-2019

Jan en Mans hadden een doel voor 2019 gesteld: 500 kinderen blij maken met een fiets. Dat is vandaag gelukt! Hun doel is met deze actie ook de bewustwording voor iedereen dat er ook in onze eigen stad veel (stille) armoede is. Elkaar helpen is belangrijk. Jan en Mans stoppen daarom ook niet! Nu ze hun locatie bij HSC Sport hebben, zetten ze hun goede werk voort. Ze verzamelen fietsjes, knappen ze op en delen ze uit aan kinderen uit minder bedeelde gezinnen. Steunen kan altijd. Heb je een fiets in de schuur staan die je wilt doneren? Laat dat dan hier weten. 

Blije kinderen

Er is veel (stille) armoede in onze omgeving en in geheel Nederland. Kinderen moeten kind kunnen zijn, dat vinden wij erg belangrijk. Als kinderen geen fiets hebben kunnen zij niet naar school fietsen, moeilijker meekomen met hun vriendjes en gepest of buitengesloten worden. Hier kunnen zij niks aan doen maar wij wel! Wij hebben vorig jaar met de feestdagen 149 kinderen uit minder bedeelde gezinnen kunnen helpen met een opgeknapte nieuwe fiets! Onbeschrijfelijk wat een geluk er van deze kinderen afkomt. Inmiddels puilt de tuin en het huis uit en zoeken we een locatie om onze actie het hele jaar door voort te zetten. Daarnaast zijn gebruikte kinderfietsen, fietsaccessoires en gereedschap uiteraard zeer welkom!

Hoe is dit zo ontstaan?

Wij, Jan & Mans zijn in september 2018 met elkaar in contact gekomen. Jan kwam bij Mans voor een reparatie aan een fiets. Toen vroeg Mans aan Jan: “jij geeft toch wel eens een fiets weg aan mensen die het zelf moeilijk hebben?” Mans vroeg of het niet een leuk idee zou zijn om een actie te beginnen voor Sinterklaas of Kerst om kinderfietsjes weg te geven.

Jan was gelijk enthousiast en had het dezelfde avond nog op Facebook gezet. Het ging als een speer, wat een enthousiasme. Dit hebben wij vorig jaar vanuit huis gedaan. De hulp van iedereen was overweldigend en we hadden veel fietsjes om op te knappen. Zonder de hulp van sponsoren en de donaties van gebruikte fietsen hadden wij dit niet kunnen doen. We zijn dan ook ontzettend dankbaar.

Hoe mooi kan het zijn dat iedereen elkaar een beetje helpt

Helaas hebben wij zelf ook ervaren wat het is om in armoede te moeten leven. Daarom willen wij graag op onze eigen manier gezinnen helpen die in deze situatie zitten. Dit jaar niet alleen met de feestdagen, maar het hele jaar door. We hebben vele mensen die ons voorzien van de opknap-fietsjes en deze repareert Mans met veel liefde en vakmanschap. Het is alleen zo dat zijn hele huis en tuin ondertussen onbewoonbaar is. We hebben in eerste instantie een locatie nodig. Hier kunnen we de fietsen verzamelen repareren en op laten halen door de gezinnen. Daarnaast zijn gebruikte kinderfietsen en fietsaccessoires uiteraard zeer welkom! Van alle donaties kunnen we nog meer kinderen blij maken.

Leuk weetje..

De kinderen krijgen niet zomaar een fiets.. Nee, zij leren eerst hoe zij zelf een band moeten plakken en helpen zo een handje mee. Voor wat hoort wat 😉

Heb jij ook zo’n goed idee? Stuur hem in!

Loop je met genoeg ideeen onder je arm, maar kun je ze nergens kwijt? Zie je verbeteringen voor de stad, of mis je bijvoorbeeld mogelijkheden om iemand te helpen?
Stuur dan net als Marije hier je idee in.

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Kinderfietsjes

Met trots kunnen wij zeggen dat we al ruim 500 fietsjes hebben mogen opknappen voor kinderen uit minder bedeelde gezinnen. Met alle liefde helpen we nog meer kinderen aan een fiets. Heb jij een fietsje die je graag zou willen aanbieden? Wij knappen het op en zorgen dat er weer een kind blij gemaakt wordt! 

Nieuwe bijdrage: Dierentehuis Hoorn - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Een plek

Helaas is het niet langer mogelijk om thuis ons werk voort te zetten en daarom zoeken wij een nieuwe plek. Hier zullen we de fietsjes stallen, opknappen en aan de kinderen geven. Wij hebben minimaal 100 m2 nodig in een garage/schuur/ruimte. Al is het maar voor een bepaalde tijd, ook dan zijn wij erg blij! Meld je aan mocht je met ons in gesprek willen komen. 

Nieuwe bijdrage: HSV Sport 1889 - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt