Een schoon Hoorn is ook mooi Hoorn

 • Eigenaar idee:
  Michaël ' bluesharp
 • Ingediend:
  6 september 2021
 • Weergaven:
  27327
 • Stemmen:
  16
Update: 5-10-2021

In de winkelcentra staan reeds slimme afvalbakken waar kauwgom in kan worden gegooid en waar peuken kunnen worden uitgedrukt. De stad wordt nu schoongehouden door onze eigen dienst. Het plaatsen van de aangevraagde bakjes betekent dat er een aparte ronde moet worden gereden om de bakjes te legen. Dit vraagt veel capaciteit. Het initiatief is daarom lastig uitvoerbaar. Dit initiatief komt daarom helaas dus niet in aanmerking voor presentatie op de initiatievenmarkt.

Een mooie stad mag dan ook een schone stad zijn zonder kauwgom op de stoepen en sigaretten peuken. Laten we in alle winkelcentrums bakjes ophangen waar de kauwgom en de sigarettenpeuken ingegooid kunnen worden. Deze bakjes moeten wel goed vast gemaakt worden en makkelijk te legen zijn. Ik denk bv bij een supermarkt, binnen in een winkelcentrum niet denk ik, maar wel daarbuiten. Als test zou ik beginnen met 3 op  de Huesmolen, 2 op Aagje Dekenplein / Bertje Wolfplein, 2 op Grote Waal, 1 op de Korenbloem.

Hoe ben je op dit initiatief gekomen?

In Dordrecht op vakantie geweest.

Wanneer is het initiatief geslaagd?

Dat we niet in de kauwgom lopen en de mensen meer aan hun omgeving denken.

Wat wil je zelf doen om dit initiatief te realiseren?

Dit op sociaal media zetten en helpen om ze op op te hangen.

 

Foto: rtvdordrecht

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Alle reacties

Marja

2021-10-07 10:58:01

Ik ben voor Ik ben voor
Ik denk niet dat iedereen zijn/haar kauwgom of peuk er in gaat gooien maar al is het maar de helft die dat doet, dat scheelt in ieder geval enorm, goed idee. Misschien vaste mensen aanstellen die de bakjes gaan legen, als ik al niet zoveel vrijwilligerswerk zou doen dan zou ik dat doen.

Ingeborg

2021-09-07 21:58:55

Ik ben voor Ik ben voor
Wat een goed plan!

Deel dit initiatief