Een mooie stad met een geparkeerde fiets

 • Eigenaar idee:
  Frank Eggerding
 • Ingediend:
  13 september 2021
 • Weergaven:
  26134
 • Stemmen:
  1
Update: 5-10-2021

Op dit moment zijn er plannen voor twee gebouwde fietsparkeergarages in de Poort van Hoorn – één aan de zuid- en één aan de noordkant van het station. Ook wordt er uitgewerkt wat er nodig is om in de nabijheid van de Roode Steen een fietsenstalling te realiseren. Deze plannen worden uitgewerkt met het doel om fietsers beter te faciliteren maar gelijktijdig ook om fietsers te verleiden hun fiets inpandig te stallen en daarmee de op straat geparkeerde fietsen op een natuurlijke manier van de straten af te halen. Met het uitwerken van deze voorzieningen wordt het initiatief (gedeeltelijk) reeds opgepakt.

Het actief weghalen van fietsen van op straat geparkeerde fietsen in de binnenstad gaat in tegen het stimuleren van fietsgebruik in zijn algemeenheid. De gemeente moedigt het gebruik van de fiets als vervoerswijze naar de binnenstad juist aan met haar beleid. Het beboeten van fietsers past daar niet goed bij. Ook is het lastig uitvoerbaar: Het is vaak niet bekend wie de eigenaar van een geparkeerde fiets is en het vraagt veel capaciteit van team handhaving & toezicht om te controleren op, en beboeten van, fout geparkeerde fietsen. Ook het eventueel verwijderen van foutgeparkeerde fietsen vraagt capaciteit van zowel de gemeente als het fietsdepot.

In het stationsgebied is het momenteel verplicht om in de rekken/vakken te parkeren. In dit gebied worden fout geparkeerde fietsen wél verwijderd.

Dit initiatief gaat daarom helaas niet door naar de initiatievenmarkt.

Mijn idee is om in de gehele binnenstad (winkelgebied) vrij is van alle geparkeerde fietsen en scooters en deze verplicht gestald worden in 1, 2 of drie grote ruimtes waar deze gestald moeten en bij niet parkeren €20,00 boete of ander bedrag.
Zo krijgen wij een zeer mooie stad zonder gestalde fietsen of scooters wat een opgeruimd karakter geeft.

Het parkeren zou gratis moeten zijn.

Hoe ben je op dit initiatief gekomen?

Gezien elders in Nederland

Wanneer is het initiatief geslaagd?

Indien iedereen enthousiast is en een groot succes.

Wat wil je zelf doen om dit initiatief te realiseren?

Bereid te helpen waar nodig

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Deel dit initiatief