Boezemvriendinnen Hoorn

duurzaamsociaal
Doneer je beha en help een ander!
 • Initiatiefnemer:
 • Ingediend:
  16 februari 2023
 • Weergaven:
  15781
 • Voorstanders:
  1

Update: 25-04-2023

Nog meer leuk nieuws: er was zoveel animo voor deze actie, dat een aantal partijen het mogelijk maken om BH’s te blijven doneren! 

 

Vanaf dinsdag 2 mei kun je BH’s doneren bij lingeriewinkel Lijfstyle (Nieuwstraat 12a). Extra leuk voor jezelf: voor een gedoneerde BH ontvang je 5 euro korting op de aankoop van een nieuwe BH.

 

Ben / ken jij iemand die een goede BH kan gebruiken? Vanaf mei zijn de BH’s gratis op te halen bij Kledingbank Free Choice (Vredehofstraat 9).
Openingstijden Kledingbank Free Choice:
dinsdag en vrijdagmorgen van 09.30 – 12.00 uur.
Locatie: Vredehofstraat 9, Hoorn

Update: 31-03-2023

Wat hebben we waanzinnig veel donaties mogen ontvangen: meer dan 1000 BH’s! Daar kunnen we een heleboel Horinezen met een kleine portemonnee blij mee maken, waarvoor dank.
Vanaf maandag 3 april zijn de BH’s beschikbaar om gratis op te halen in de tweedehands kledingwinkel Doe Wat. Deze bevindt zich in het Wijkcentrum de Zaagtand op Sint Eloystraat 106. Ben of ken jij iemand die deze goed kan gebruiken? Kom dan zeker langs.

 

Voorlopig zijn de BH’s tot eind april 2023 op te halen. Heel veel dank aan Clevers Concept Store en de Natural Feet Praktijk voor het faciliteren van de inzamellocaties, en Stichting Netwerk voor de afhaal locatie.
Openingstijden:
Maandag 13:00 – 16:00
Dinsdag – gesloten
Woensdag 10:00 – 16:00
Donderdag 10:00 – 16:00
Vrijdag 10:00 – 13:00

Doneer je BH & help een ander

Tijdens de maand maart kun je nu tijdelijk je BH’s doneren in Hoorn. Heb jij ook nog BH’s in de kast liggen die jou niet meer passen, maar nog in hele goede staat zijn? En vind je het ook zo zonde om deze in de kledingbak te gooien? Geef ze dan een tweede leven en doneer je BH! Wij zorgen er dan voor dat de vrouwen in Hoorn en omgeving die het nodig hebben, deze gratis kunnen ophalen. Dat is een mooie manier om iemand anders in onze stad te helpen, en ook nog eens duurzaam met je spullen om te gaan!

Het initiatief ‘BoezemVriendinnen’

Vrouwen met een kleine portemonnee kunnen niet altijd even makkelijk aan een goede BH komen, zeker in deze tijd. Daarvoor bedachten Angelique Borghuis en Eline de Koning in Friesland het initiatief ‘Boezemvriendinnen’ – via dit initiatief zijn al duizenden BH’s ingezameld, en kunnen vrouwen met een kleine beurs gratis beha’s uitzoeken van goede kwaliteit. Zij organiseren in Friesland ook ‘pasevents’, waar de BH’s gepast kunnen worden, en lingerieprofessionals komen helpen met het passen. In de toekomst hopen zij op meerdere plekken in Nederland hetzelfde initiatief uit te breiden.

In onze mooie stad Hoorn lijkt het ons een goed begin om deze mooie gedachte voort te zetten! Voor nu kun je dus tijdelijk je BH doneren, en geven wij deze door aan iemand die het goed kan gebruiken. Bekijk hieronder hoe en waar je BH’s kunt doneren of juist kunt krijgen. Heb je vragen over dit initiatief? Neem dan contact op met Marije.

Heb jij ook zo’n goed idee? Stuur hem in!

Loop je met genoeg ideeen onder je arm, maar kun je ze nergens kwijt? Zie je verbeteringen voor de stad, of mis je bijvoorbeeld mogelijkheden om iemand te helpen?
Stuur dan net als Marije hier je idee in.

Over de Stadsmaker

Bekijk hier alle ingezonden & gerealiseerde initiatieven van Marije.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Hoe, waar en wanneer?