Deeltuinen

Heel Hoorn Helpt
Een soort airbnb voor tuinen/buiten verblijven als veilig alternatief voor de openbare speeltuinen
  • Initiatiefnemer:
  • Ingediend:
    26 maart 2020
  • Weergaven:
    42761
Update: 27-05-2020

Het idee van Martijn om je tuin te delen is nu uitgegroeid tot een landelijk platform. Martijn krijgt vanuit allerlei hoeken hulp aangeboden en er worden nu al meer dan 30 prachtige tuinen gedeeld. Het is ook gelukt om een gezin heel blij te maken met een tuin in Blokker. Het gezin zocht een veilige plek voor de dochter waarbij het immuunsysteem helemaal plat is gelegd. Ze vonden een mooie tuin waar niemand anders komt en Karsten tenten zet er zelfs gratis een splinternieuwe tent met wc neer. Wil jij genieten van een tuin of je eigen tuin delen? Het platform kun je vinden op: www.deeltuinen.nl

Het idee

Mijn idee is ontstaan door de wens om ook een klein steentje bij te kunnen dragen in het dragelijk maken van deze moeilijke tijd waarin we ons nu bevinden. Zelf heb ik een heel druk gezin met een drieling van 17 maanden en een zoon van vier. Het geluk wat wij hebben is een grote tuin waarin je veilig kunt spelen. Als je dan nu ziet dat zelfs speeltuinen gemeden moeten worden is de tuin ons heel wat waard. Maar onze tuin is niet de hele dag in gebruik, een uurtje een ander kind laten ravotten is prima te doen. In een tuin kunnen kinderen even uit blazen en volwassenen even hun zinnen verzetten met tuinieren of gewoon even relaxen. In steden kan dit soms best lastig zijn als je een appartement heb of met je gezin in een huis woont zonder tuin. Of je kids zijn snel overprikkeld in overvolle speelplekken.

Ik dacht waarom is er geen platform waar mensen hun tuin kunnen delen? Een soort airbnb voor tuinen/buiten verblijven. Je meld je aan bij een tuin en maakt online kennis en leest de huisregels van de eigenaar. (tijdens de Corona zullen deze regels samen lopen met de adviezen van het RIVM). Vervolgens kun je in een agenda bijvoorbeeld een uurtje reserveren om even de kids uit te laten blazen op een trampoline of te laten spelen in een boomhut etc. Ook zou je een groente tuintje kunnen beginnen zodat gebruiker en eigenaar kunnen profiteren van de grond. Op deze manier houden we contact, blijft de geest gezond en verbinden we elkaar. (en de komende maanden veilig op gepaste afstand). Na de Corona moet dit concept natuurlijk blijven bestaan, de komende tijd zullen wij leren hoe belangrijk persoonlijk contact is en waarderen wat echt belangrijk is. Buiten zijn is daarbij heel belangrijk.

Help je mee?

Mijn werk gaat ook nu in deze tijd gewoon door. Naast het drukke gezin heb ik daarom helaas geen tijd om een dergelijk platform te bouwen. Ik ben benieuwd of er iemand nu juist tijd en expertise heeft om hierbij te helpen zodat we snel dit platform kunnen lanceren.

Laat het ook horen als je dit gewoon een goed idee vind en hier wellicht ook gebruik van zou willen maken. Onder deze pagina kun je een reactie achterlaten.

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Hulp bij bouw platform

Zie jij kans om te helpen bij de ontwikkeling van een systeem om tuinen te delen? Meld je aan en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Nieuwe aanmelding: Annabel Masullo - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Tuinen

Ben jij ook bereid je tuin op deze manier beschikbaar te stellen? Meld je alvast aan!
Nieuwe aanmelding: Annet Van Prooijen - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt