Deelfietsen in Hoorn

Inzending initiatievenmarkt 2019
Deelfietsen, zoals in Barcelona, leuk voor de...
 • Eigenaar idee:
  Manon van de Ven
 • Ingediend:
  1 november 2019
 • Weergaven:
  37620
 • Stemmen:
  16
Update: 11-11-2019

Dit initiatief wordt niet uitgenodigd voor de initiatievenmarkt, omdat er geen rol voor de raad is bij de realisatie van dit soort initiatieven. De gemeente is hierin faciliterend en niet leidend. Als er een plan ligt om deelfietsen in Hoorn te plaatsen, kan de gemeente hier aan meewerken door een vergunning te verstrekken, maar de gemeenteraad kan in de realisatie van dit initiatief geen rol spelen. Advies is om een concreet plan uit te werken en dit aan te melden voor bespreking in het Hoornse Initiatieven Platform van de gemeente. Initiatiefnemers krijgen dan een integraal advies van de gemeente.

Deelfietsen, zoals in Barcelona, leuk voor de toeristen, handig voor inwoners: zeker als je meerdere inleverpunten maakt.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Alle reacties

Yvonne

2019-11-04 16:37:10

Ik ben nog niet voor Ik ben nog niet voor
Ben tegen dit.Merendeel inwoners die fietsen kan&wil beschikt al over een fiets, zal dus alleen door toeristen gebruikt worden met alle ellende van niet kunnen fietsen en onbekend met verkeersregels etc.

L

2019-11-01 20:03:46

Ik ben voor Ik ben voor
Verschrikkelijk.. heb jaren in Amsterdam gewoond en de fietsen worden overal maar neer gegooid bovendien wordt het voornamelijk door toeristen gebruikt en als je een ding niet wilt is het wel toeristen op de fiets. Het hele verkeer loopt vast en ze creëren ongelukken.

H.Z.

2019-11-01 18:20:37

Ik ben voor Ik ben voor
Goed voor de stad, minder auto's Moet wel op verschillende plaatsen staan. Terug zetten na gebruik in één van deze plaatsen. Gemeente controleert of overal voldoende verkrijgbaar is. Abonnement € 5 per maand.

Deel dit initiatief