De Bonte Jongens geven Hoorn kleur

Verplaatst naar 2021
Een kleurrijk kinderfestival in Hoorn, geïnspireerd en georganiseerd door kinderen.
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Bonte Jongens
 • Ingediend:
  7 februari 2020
 • Weergaven:
  45157
 • Voorstanders:
  271
Update: 9-6-2022

De Bonte Jongens zijn Superrr blij: eindelijk een Stadsfeestje voor de jongste inwoners van Hoorn en omgeving en zij zijn er samen met hun ouders, vrienden, vriendinnen en zelfs opa en oma bij. En niet zomaar, maar in Superhelden stijl op een activiteitenplein vol feestvreugde!

Superhero Academy Stadsfeestje

Locatie: Spoorstraat, Hoorn
Tijd: 13.00-17.00 uur
Toegang: gratis!
Ben jij Super benieuwd naar het programma? Bezoek dan bliksemsnel de website: www.superhero-academy.nl

Update: 08-06-2020

Het eerste mini muziekfestival van de Bonte Jongens is helaas afgelast i.v.m. Corona. Wat een Bende van ellende! Maar de jongens hebben natuurlijk niet stilgezeten en barsten nog steeds van de Festival Fever! 🕺🏻🎉 Hun Bonte plannen schuiven gewoon door naar volgend jaar. Zij zullen de Hoornse Stadsfeesten van 2021 extra kleur geven!
👘Hiervoor zijn zij nog steeds op zoek naar Bonte Was, denkend aan gekke gilletjes, kleurige en fleurige tutu’s, wapperende gewaden etc. Dus: hebben de afgelopen weken thuis extra opruimwoede teweeg gebracht en heb je kleurige (verkleed)kleding over? Geef het hieronder door!

Drie kleine mannetjes

De Bonte Jongens zijn drie enthousiaste jongens uit Hoorn. Deze drie kleine mannetjes Ayden (6), Dion (8) en Noah (10) hebben iets bedacht om hun stad feestelijker te maken voor kinderen. Het idee ontstond nadat ze een kijkje mochten nemen op het Outdoor Stereo/Hoorn zingt Hollands festivalterrein. Ze keken hun ogen uit en waren vastbesloten: dit willen wij ook, maar dan écht voor kinderen!

Een festival voor en door kinderen

Wanneer je de jongens vraagt hoe het festival eruit moet zien, barsten ze van de bijzonder creatieve ideeën. Ze denken meteen groots, maar één ding staat voorop, het moet een festival voor en door kinderen worden. Hun idee uitvoeren is nog een hele klus. Gelukkig hebben de jongens hun ouders aangestoken met hun enthousiasme en zijn ze samen advies gaan inwinnen bij evenementenorganisatoren in de stad.

Bonte Jongens on Tour

Met de ingewonnen adviezen is het volgende plan bedacht. Hun droom om één groot festival te organiseren voor kinderen blijft staan, alleen willen de jongens eerst klein beginnen. Door dit jaar drie verschillende feestelijke events te organiseren op locaties verspreid door de stad. Zo kan Hoorn kennismaken met de Bonte Jongens en hun ‘Festival Fever’ overnemen.

1e event: Glow in the Dark Disco – Binnenstad

Als 1e event willen de Bonte Jongens hun Silent Disco & Glow in the Dark Disco introduceren. Het zou geweldig zijn als zij ‘s middags tijdens de Hoornse Stadsfeesten in juni een van de podia zouden mogen gebruiken voor de Silent Disco en Theater het Pakhuis als locatie voor de Glow in the Dark Disco Afterparty.

2e event: Amfitheater & Outdoor Cinema – Julianapark

Als 2e event staat Theater, Muziek, Dans én Film op de agenda. Onderdelen die op een kleurrijk festival voor kinderen zeker niet mogen ontbreken. De eigenaren van Slijs kwamen al eerder met een vernieuwend initiatief voor Hoorn: een Amfitheater in het Julianapark (bij het Schelpenstrandje). Dé ideale plek om Theater, Dans & Muziek samen te brengen. Met daarbij een grote picknick en als het lukt als afsluiter een film in de buitenlucht.

3e event: Silent Disco – Schaatsbaan

Als 3e event willen de Bonte Jongens het jaar feestelijk afsluiten op de ijsbaan in december op de Roode Steen. Silent Disco in combinatie met Dansen & Schaatsen op deze coole ijsbaan.

Wie steunt deze jongste ‘ondernemers’ van Hoorn?

Laat de Bonte Jongens weten of je hun idee steunt met een klik op de ‘Stem voor’ button of laat een reactie achter. De eerste stap is het oprichten van een stichting, het zou fantastisch zijn als een lokale notaris de jongens (en hun ouders) hiermee op weg zou kunnen helpen. Wil je op een andere manier alvast hulp bieden? Meld je dan via bontejongens@gmail.com. Binnenkort komen de meer concrete hulpvragen onderaan deze pagina te staan.

 

 

 

 

 

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • geprobeerd

Deel dit initiatief