Corona hulpgroep Hoorn

Heel Hoorn Helpt
Zoek en bied hulp via Facebook en WhatsApp in Hoorn en omgeving.

Om mensen met een hulpvraag in contact te brengen met mensen die hulp kunnen bieden is er de Facebookgroep ‘Corona hulpgroep Hoorn e.o.’. In deze groep kunnen mensen die hun huis niet meer uit kunnen vanwege de maatregelen rond het coronavirus in contact komen met mensen uit de buurt die bijvoorbeeld even boodschappen voor ze willen doen of de hond wil uitlaten.

De groep is op 15 maart opgericht door Carolien Vos en Ellen Smits. Carolien: “Ik heb deze groep spontaan aangemaakt omdat ik zag dat veel mensen hulp zochten en niet wisten waar ze hun vraag konden stellen. De aanmeldingen stroomden al snel binnen”. Ellen vult aan: “Vanwege de vele berichten op de pagina heb ik contact gezocht met Carolien, ik wilde graag helpen om initiatieven de laten groeien. In een paar dagen hebben we de groep enorm zien groeien en we zijn blij dat mensen op deze manier bij elkaar kunnen brengen in deze moeilijke tijd”. Carolien en Ellen werken allebei in de zorg en het zit in hun genen om mensen te willen helpen.

Naast hulp bij boodschappen en honden uitlaten wordt er ook hulp aangeboden om kaartjes te maken of te versturen aan mensen in verzorgingshuizen die geen bezoek meer mogen ontvangen. Er worden gezelschapsspellen aangeboden en natuurlijk worden er ook oproepen gedeeld voor beschermingsmiddelen voor onze zorgverleners (mondkapjes, brillen etc.).

Naast de Facebookgroep is er ook een WhatsApp groep. Aanmelden hiervoor door een berichtje te sturen naar 06-57 65 40 39 met het verzoek om toegevoegd te worden of via de link op de
Facebookpagina Corona hulpgroep Hoorn e.o.’. Ook in de WhatsAppgroep hebben al veel mensen hun hulp gevraagd en aangeboden.

Vragen?
Meer weten over de pagina? Neem contact op via hoornhelpt@gmail.com.

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Deel dit initiatief

Zo kun jij je aansluiten om vanuit de Facebook groep te helpen