Buurt kastje

Liever delen dan verspillen!
 • Initiatiefnemer:
 • Ingediend:
  6 november 2019
 • Weergaven:
  40238
 • Voorstanders:
  141

Even voorstellen

Mijn naam is Ciska Hagenaars, ik ben werkzaam in Amsterdam en voorheen in Purmerend. Bij deze twee steden heb ik het voorbeeld gezien van een buurt kastje.

Wat is een buurt kastje?

Een buurt kastje wordt op een plek neergezet waar iedereen bij kan. Deze wordt gevuld met voedingsmiddelen die bewaard kunnen worden buiten de koelkast. Denk aan dat ene pak rijst, blikje eten, een zak soep. We hebben allemaal wel iets in de kast staan wat we eigenlijk toch niet gaan opmaken. Deze slogan spreekt mij enorm aan: Liever delen dan verspillen! Pak wat je nodig hebt, geef wat je kunt missen en ruilen mag ook. Zo verspillen we minder voedsel, helpen we een ander en zorgen we samen voor een socialere wijk.

Wat denk jij?

Laten we starten met stemmen om te ontdekken of dit naast Purmerend en Amsterdam ook in Hoorn een succes kan worden. Geef daarom je stem als je dit een goed idee lijkt. Bij voldoende stemmen wil ik gaan kijken met wie we dit samen kunnen realiseren en op welke plekken we deze het meest gewild zijn.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Wat is er nodig om dit initiatief te realiseren?

Locatie voor Buurtkastje

Het eerste doel is om een aantal buurtkastjes door Hoorn heen te verspreiden. Weet jij hier een goede locatie voor? Denk aan bijvoorbeeld je voortuin, buurthuis, winkel, school of een andere plek die voor veel mensen goed te vinden is. Meld je locatie dan aan.

Nieuwe bijdrage: Katrien Redeke - Bekijk alle bijdragen
nog 1 te gaan
4/5 aangemeld

Buurtkastje

De werkgroep Houdt van hout van Esdege Reigersdaal heeft dit initiatief omarmt en is druk bezig om enkele mooie kastjes te maken. 

Nieuwe bijdrage: Esdege Reigersdaal - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt