Blokje om

Door heel Hoorn kunnen wandelen.
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Ed Wagemaker
 • Ingediend:
  28 maart 2018
 • Weergaven:
  39095
 • Voorstanders:
  587

Betere wandelroutes in Hoorn

Wij wonen in een mooie stad met vele mooie plekjes, heerlijk dus om een goede wandeling te maken. Alleen is het jammer wanneer je tijdens een wandeling weer terug moeten keren via dezelfde route die je net hebt gelopen. Ik zie in Hoorn een aantal kansen om dit te verbeteren.

In de onderstaande lijst staan een aantal gebieden die ik graag aan zou willen pakken met behulp van de gemeente en de inwoners van Hoorn. Laten wij dit met z’n allen aanpakken en de stad nog prettiger te maken om te wandelen. Ik hoop zoveel mogelijk stemmen te werven voor de ideeën, hiermee ga ik vervolgens naar de gemeente om te kijken hoe we dit kunnen realiseren. Hoe meer stemmen hoe sterker we staan.  Heb je zelf nog suggesties? Voeg deze dan ook toe aan de lijst.

 

* Het bankje op de Opperweg is gerealiseerd! Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Wat vind jij belangrijk voor goede wandelroutes in Hoorn?

Banken plaatsen aan de Opperweg

Na een groot blokje om kun je terecht komen bij de Opperweg Hoorn80, hier is het niet mogelijk om even te gaan zitten, te relaxen en te genieten van het prachtige uitzicht richting Schellinkhout. Update 01-02-2019 Na overleg met gemeente SED en Hoogheemraadschap is de vergunning binnen en zal gemeente SED dit voorjaar 2 banken plaatsen.
Nieuwe aanmelding: SED - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Steiger bij de vuurtoren

Het Visserseiland: Lopend naar de Vuurtoren stuit je op water. Inmiddels is er een aanlegsteiger gerealiseerd waar je gemakkelijk kunt overstappen op bijvoorbeeld de watertaxi om vervolgens de route te vervolgen. 

Nieuwe aanmelding: Gemeente Hoorn - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Nieuwe paden met lemen ondergrond

Het terrein tussen het Westfries Archief en de Blauwe Berg: Dit is een slecht begaanbaar wandelgebied. 

De oplossing: De gemeente Hoorn is hier al hard aan het werk. Het oude asfalt is verwijderd en zodra het zonnetje begint te schijnen zullen de nieuwe paden worden aangelegd en kunnen wij ook hier heerlijk wandelen.

Nieuwe aanmelding: Gemeente Hoorn - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Aanlegsteiger Het Park

Idee van Gerda Bakker & Bram Nijenhuis: Het zou fantastisch zijn als langs de gehele Hoornse kust, van Het Park naar Oranje Buiten, via een paar aanlegpunten met elkaar wordt verbonden door de Watertaxi. Beide plekken hebben parkeergelegenheid met horeca. Meer bootjes op het Hop, meer reuring bij de horeca aldaar. Update 01-02-2019 Hopelijk kan dit worden meegenomen in de plannen voor het stadsstrand. Dit zou toch een mooie aanvulling zijn.

afgevinkt

Trekpont Schelpenhoek

Van het Julianapark naar Oranje Buiten & Volt: Na een rondje gewandeld te hebben in het Juliana park is het niet gemakkelijk om door te lopen naar Oranje Buiten & Volt. Een trekpont zou ideaal zijn om een aantrekkelijke route te krijgen. Update 01-02-2019 De verbinding vanaf het Julianaplantsoen naar de Schelphoek met een veerpont of een draaibrug is besproken met alle betrokkenen. Dit zijn de eigenaren van Volt, Oranje Buiten en Ooms Beheer, de Scoutingvereniging Vaandrig Peet

afgevinkt

Overweg Holenweg herstellen

De Holenweg: Die loopt dood voor de spoorlijn Hoorn-Enkhuizen. Laten we deze overweg weer begaanbaar maken. Doormiddel van een loopbrug eroverheen. 

Update 21-11-2018 De brug over de spoorlijn van Hoorn naar Enkhuizen is een nogal stevige ingreep die misschien weer aan de orde komt als de Holenweg wordt ontwikkeld. Zie plannen daarvoor recent in het NHD. Dit zouden onze volksvertegenwoordigers moeten oppakken.

afgevinkt

Baatland via loopbrug bereikbaar in de winter

Rondje haven via het Baatland: Aan het eind gekomen kun je niet over de sluis. Terwijl een loopbrug aan de andere zijde ligt. 

Update 21-11-2018 We gaan geen verdere pogingen ondernemen om de overgang bij de sluis te bewerkstelligen. We hebben gesproken met de havenmeester. In dat gesprek werd duidelijk dat de draaibare brug alleen dicht kan als er sprake is van een dichtgevroren sluis.

afgevinkt

Aanlegsteiger Julianapark

Idee van Rob Tool: Een aanlegsteiger in het Julianapark ter hoogte van de parkeerplaats. Zo kun je vanaf het park ook echt met de watertaxi naar de haven. Minder parkeerdruk, leukere route.

afgevinkt