Bangert en Oosterpolder kinderrijk en bloemrijk!

Ik wil samen met de buurtkinderen wat meer kleur brengen in de Bangert en Oosterpolder.
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Janny van Diepen
 • Ingediend:
  20 februari 2018
 • Weergaven:
  47347
 • Voorstanders:
  248
Update: 10-07-2018

Het was even spannend of er genoeg stemmen voor kwamen, maar nu kunnen we zeggen dat het gelukt is. Dankzij het enthousiasme van Hafsa Abdellaoui, sociaal werker in de wijk, die de Brede School er bij betrok.

Graag waren we meteen gestart, maar door verschillende omstandigheden, waaronder de droogte, bleek het verstandiger om tot het volgende voorjaar wachten. Wie gaan het doen? De leerlingen van Roald Dahl en Socrates, de kinderen van de bso van SKH en de kinderen die de activiteiten van Stichting Netwerk bezoeken. Uiteraard onder leiding van leerkrachten, ouders en pedagogisch medewerkers.

Hulde aan de gemeente die ruimhartig verschillende plekken beschikbaar stelde waaruit we konden kiezen. We hebben in eerste instantie gekozen voor de makkelijkste optie: de randen van een groot plantenperk, dat nu gevuld is met één soort struik. Afhankelijk van het succes zijn er voor de toekomst meerdere opties die meer werk (en sponsoring) vereisen. Hiervoor moeten namelijk tegels worden verwijderd, randen aangebracht en grond gestort.

In overleg met ons zal de gemeente de buitenste randen met struiken verwijderen. Wij maken in maart gebruik van de gratis compost actie en daarna kunnen we aan de slag! Ik ga vooraf met alle betrokken kinderen praten over het werk dat hen wacht. Hoe maak je een tuin? Wat komt er bij kijken? Bij het eerste planten en zaaien zal ik erbij zijn, daarna draag ik het over aan de Brede School.

Kortom: al laat de uitvoering nog even op zich wachten, het initiatief is geslaagd. We gaan ervoor, let maar op, het wordt prachtig. En voor je het weet is het weer voorjaar!

Even voorstellen

Ik ben Janny Wilkie – van Diepen. Voor Stichting Netwerk geef ik soms als vakdocent natuur een cursus aan jonge kinderen bij de Kreek in de Bangert Oosterpolder. Een mooie nieuwe wijk, maar (nog) vreselijk kaal. En dat is jammer. Ik wil graag de directe omgeving van de Kreek opfleuren.

Bangert en Oosterpolder kinderrijk en bloemrijk!

Natuur is belangrijk, daar kan niemand omheen. Groen ontspant, bloemen stemmen vrolijk en vormen daarnaast een belangrijke schakel in de kringloop van de natuur. Bloemen nodigen bovendien uit om even te blijven staan en te kijken. Te genieten van de bloemen en al wat er rond kruipt en fladdert.
De wijk is nog jong, er wordt nog steeds gebouwd en het zal nog even duren voor de geplante bomen volgroeid zijn. Maar de wijk kan heel snel opfleuren door bloemen te zaaien. Binnen een paar maanden kan een kaal stuk grond veranderen in een bloemenpracht.

Het idee

Mijn idee is om bij de Kreek enkele flinke bloembakken te maken zoals ik dit bij wijkcentrum de Cogge in de Risdam Noord heb gedaan met een kleutergroep van De Flierefluiter (zie foto’s).
Ook hier wil ik kinderen betrekken bij het planten en zaaien. Ze vinden het heerlijk om in de tuin te werken, steken er veel van op en zijn trots op hun tuin waar de hele wijk van geniet.
Alles wat je nodig hebt is een paar bakken, stukje grond, aarde en zaden en een paar enthousiastelingen die af en toe een uurtje tijd hebben om het tuintje een beetje te onderhouden.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Begeleiders

Wij zoeken mensen die het leuk vinden om de toekomstige bloembakken te onderhouden en de kinderen te begeleiden met het planten. Het zullen een paar uurtjes in het jaar zijn, de eerste keer de zaadjes en plantjes planten met de kinderen en dan zo nu en dan even kijken of er iets uit moet of iets erbij moet.

Wat krijg je ervoor terug?
Hele trotse enthousiaste kinderen en enthousiaste reacties van buurt bewoners. En natuurlijk een hele mooie vrolijke plek in je buurt!

Nieuwe aanmelding: Roald Dahl School, Openbare basisschool Socrates, SKH - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Locatie voor de bloemen en plantjes

Omdat er nog vele plannen zijn in de Bangert Oosterpolder heeft Janny samen met de gemeente een rondje gelopen en een nu nog ''saaie'' bloembak gevonden die zij mogen gebruiken.

 

 

Nieuwe bijdrage: Gemeente Hoorn - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

zaadjes en plantjes voor de bloemen

Heel veel zaadjes en plantjes voor in de bakken.

Janny heeft al vele zaadjes en plantjes en wilt ze graag geven aan haar project.

* Heb jij iets voor in de bakken dat niet mag ontbreken? laat het weten!

Nieuwe bijdrage: Janny Wilkie - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Tuingereedschap

Voor alle kinderen die meedoen vanuit stichting Netwerk en de SKH zoeken tuingereedschap voor de kinderen. Denk aan schepjes en eventueel gietertjes. Dit blijft bij hun veilig in het beheer en zo kunnen de kinderen lekker 'wroeten' in de aarde 

Wat krijg je ervoor terug? 
Uiteraard heel veel blije kinderen. Daarnaast kan de bedrijfsnaam op het gereedschap achter worden gelaten en in onze media uitingen zullen wij het meenemen. 

Nieuwe bijdrage: Hema - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt