💩 Hondenkakje? In het afvalbakje!

Wij zijn Sandy, Gwenn en Zoë en wij hebben een oplossing voor de hondenpoep op straat
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Sandy, Gwenn en Zoë
 • Ingediend:
  20 februari 2018
 • Weergaven:
  48509
 • Voorstanders:
  342
Update: 20-02-2018

Via het wijkprogramma Kansen voor Kersenboogerd is het probleem al vaker aangekaart, de Gemeente Hoorn heeft daarom nu bordjes geplaatst rondom de school, zie de foto’s. De overlast is al minder geworden maar nog niet voorbij, daar blijven wij samen aan werken.

Hondenpoep op straat

Hoi! Wij zijn Sandy, Gwenn en Zoë, leerlingen van de basisschool Het Spectrum in de Kersenboogerd. Namens de school hebben wij een idee bedacht om een groot probleem op te lossen, namelijk heel veel hondenpoep op straat. Wij spelen graag op het plein bij de school maar het gebeurt vrijwel dagelijks dat één van de leerlingen in de hondenpoep stapt! “Dat is echt heel smerig, de kleine kindjes gaan zelfs met de poep spelen door er stokjes in te steken” hier moet iets tegen gedaan worden.

Hondenbezitters zouden de poep moeten opruimen door de poep in een plastic zakje te stoppen en deze vervolgens in de prullenbak te doen.
We hebben al eens zelf bordjes gemaakt waarop staat dat honden daar niet mogen poepen. Helaas werden deze bordjes door onbekenden vernield….
De prullenbakken die rondom het plein staan worden ook vaak vernield, regelmatig staan de deuren van de prullenbakken open waardoor zakjes ook op straat belanden.

De oplossing

Wij hebben het volgende bedacht, we willen graag de bestaande prullenbakken beter laten opvallen en opvrolijken. Door op de prullenbak een oproep te plaatsen dat er zakjes zijn voor de hondenpoep en dat de spelende kinderen zeer dankbaar zijn als deze in de prullenbak belanden ipv op de straat, hopen wij mensen aan te moedigen hier beter op te letten. Wij zouden ook graag de prullenbak die nu scheef staat, vervangen voor een prullenbak met houder voor de plastic poepzakjes zoals in het voorbeeld bij de foto’s.

Dit initiatief sluit ook mooi aan op het idee voor ‘prullenbakkenkunst’ van Ryan & Danique misschien kunnen we straks gezamenlijk een ontwerp maken van een sticker die op de prullenbakken kan.

Helpen jullie ons mee?

Wij hopen heel veel stemmen te verzamelen zodat we hiermee naar de Gemeente kunnen om te kijken hoe we dit kunnen realiseren en wat we misschien zelf kunnen doen met hulp van sponsoren. Dus vind jij ook dat dit probleem snel opgelost moet worden? Stem dan voor ons idee!

 

 

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief