Historie

Voor een mooie stad

2021
2 november

Initiatievenmarkt 2021

Initiatievenmarkt 2021

Begin september was de start van de tweede Hoornse Initiatievenmarkt. Samen met Gemeente Hoorn werd de vraag gesteld: wat is jouw idee om de stad mooier te maken? Alle inzendingen zijn zorgvuldig bekeken en van de 30 ingezonden initiatieven mochten acht deelnemers op woensdag 13 oktober hun initiatief presenteren. Na de presentatie werd aan de stad én de gemeenteraad gevraagd een favoriet te kiezen. Op 28 oktober was de spannende ontknoping. Zowel de raad als de stad verkozen het initiatief: ‘Upgrade het skatepark’ van de drie jonge inwoners Tycho, Toni en Roos tot favoriet. ‘We zijn superblij dat ons initiatief gekozen is’, vertelde Tycho vol trots. De gemeente gaat aan de slag met de uitvoering van het initiatief. ‘We gaan zo snel mogelijk met jullie en andere skaters een rondje maken langs alle skateparken,’ vertelde wethouder Simon Broersma namens de gemeente. ‘Dan gaan we samen kijken naar wat jullie wensen zijn en gaan we het mogelijk maken.’

30 september

De VEMS app

De VEMS app

De missie van VEMS is het starten van initiatieven makkelijker maken. Daarom lanceren we nu de VEMS app. Hiermee volg, of start je nog makkelijker initiatieven met slecht één druk op de knop. Nieuwsgierig? Download dan nu de gratis app voor Android of iPhone!
Android: Klik hier
IOS: Klik hier

20 maart

CleanUp Hoorn

CleanUp Hoorn
De community CleanUp Hoorn, ontstaan door de Afval Loterij, had vandaag haar eerste evenement. Tijdens De Landelijke Opschoondag riepen zij de stad op om Hoorn zwerfafvalvrij te maken. Vele mensen meldden zich aan en samen met buddy’s gingen zij enthousiast aan de slag. CleanUp Hoorn kijkt met een tevreden gevoel terug op deze prachtige dag. Ze hopen door het succes nog meer zwerfafval evenementen te kunnen organiseren. Ben jij enthousiast en zou je je meer willen inzetten voor een zwerfafval vrij Hoorn? Laat het weten! CleaunUp Hoorn komt graag met je in contact. 
6 januari

Kerstgroetjes aan de ouderen van Hoorn.

Kerstgroetjes aan de ouderen van Hoorn.

In de week voor kerst hebben Wendy, Jasmijn en Margriet maar liefst 1786 kerstkaartjes aan de ouderen in Hoorn, Zwaag en Blokker bezorgd. Dit hebben zij kunnen doen door de hulp van jullie! Dit was soms best confronterend. Regelmatig ouderen alleen zien zitten en voor zich uit zien staren. Deze kerstgroetjes actie laat zien dat we samen met vele Hoornse inwoners in korte tijd iets moois voor elkaar kunnen krijgen. Via deze kerstkaartjes hebben we namelijk laten weten dat we in deze moeilijke tijd aan deze ouderen denken. Gelukkig ook vele mooie momenten beleefd: een 105 jarige kwieke dame die zo blij en verrast was met een mooie kaart. Een andere dame die een traantje moest wegpinken, omdat ze een kaart kreeg met 3 puppy golden retrievers. Dit deed haar denken aan haar eigen golden retriever. Meer over dit initiatief kun je hier lezen.

2 januari
2020
12 juni

‘Hondenpoep: Samen opgeruimd staat netjes’

‘Hondenpoep: Samen opgeruimd staat netjes’

Het initiatief ‘Hondenpoep: Samen opgeruimd staat netjes’ van Wilma is gerealiseerd! Sinds 12 juni staan er 13 prullenbakken in Hoorn Noord en Venenlaankwartier die het opruimen van hondenpoep makkelijker maken. Het initiatief wordt gedragen en verzorgt door vele inwoners. Ook het ontwerp en het beplakken van de stickers is door bewoners opgepakt. Omwonenden houden in de gaten of er voldoende zakjes aanwezig zijn. Is de bak vol, dan kunnen zij een seintje geven via een melding op de bak. De bewoners zijn trots op het resultaat en hopen op een schone straat. Deze prullenbakken zijn een pilot.  Als de pilot succesvol blijkt, is het uitgangspunt om ze door de hele stad te plaatsen. Bekijk hier het initiatief.

1 mei

Hoorn zonder graffiti

Hoorn zonder graffiti

Kor de Vries houdt samen met de bewonerswerkgroep Grote Waal de wijk schoon van graffiti. Graffiti geeft een slordig straatbeeld. Naast de Grote Waal wilde Kor ook graag de andere wijken schoonmaken. Daarom deed Kor mee aan de initiatievenmarkt 2019. Zijn idee werd, samen met nog twee andere ideeën, gekozen door de raad om direct mee aan de slag te gaan. De voorbereidingen werden getroffen. Inmiddels zijn Kor en zijn mannen druk bezig om Hoorn spik en span te maken. Bekijk hier het initiatief.

11 april

Lancering Warenhuis Hoorn

Lancering Warenhuis Hoorn

Voor ondernemers zijn het onzekere tijden door de coronacrisis. Gelukkig zijn er mensen die inspiratie weten te halen uit deze bijzondere tijd. Ze komen met de beste ideeën en innovaties. De Gemeente Hoorn, OSH Hoorn, Hoornse Ondernemers Compagnie, HOF en Voor een mooie stad hebben de handen ineen geslagen en hebben samen met ZZP’ers uit de stad een groot online warenhuis gebouwd. Uitgangspunt is dat dit platform van de stad is en blijft door met elkaar af te spreken dat er nooit een commercieel verdienmodel geïntroduceerd zal worden. Doordat de krachten gebundeld worden kunnen ondernemers gratis aansluiten. Hoe mooi is dat! www.warenhuishoorn.nl

31 maart

Heel Hoorn Helpt

Heel Hoorn Helpt

Tijdens de corona bloeide al snel vele mooie initiatieven op in Hoorn. Heel Hoorn Helpt werd geboren. Een platform dat een podium gaf aan alle mooie initiatieven gaf in deze bijzondere tijd. Deze hebben we onderverdeeld in verschillende thema’s zodat het een duidelijk overzicht bleef. Totaal zijn er 60 initiatieven ingestuurd om Hoorn te helpen. Mensen die voor elkaar boodschappen deden, inzamelen van mondkapjes, fitness vanuit huis, online bestellen en nog veel meer. Heel Hoorn Helpt werd geboren. Het laat zien hoe sterk wij als samenleving zijn. Het complete overzicht kun je hier bekijken.

3 februari

MAK Blokweer website

MAK Blokweer website

Oorspronkelijk is VEMS ontstaan vanuit de gedachte dat met één platform niet elk initiatief of stichting een eigen website hoeft te bouwen en te onderhouden. Op deze manier kan er veel subsidiegeld bespaard worden en ontstaat er schaalvoordeel omdat het platform breed gedragen wordt en sneller doorontwikkeld kan worden. Vanuit MAK Blokweer kwam de vraag binnen om hulp te bieden bij de website. Voor VEMS is dit een eerste pilot om van te leren, dit zal de basis vormen voor andere organisaties die gebruik willen maken van deze besparing.

 

 

2019
26 december

Glouwe bai bij de buren is nu Ontmoeten aan tafel

Glouwe bai bij de buren is nu Ontmoeten aan tafel

In 2019 werd Glouwe bai de buren ‘Ontmoeten aan tafel’. Deze naam werd goed ontvangen en was weer een enorm succes met maar liefst 34 thuisrestaurants die samen 206 gasten ontvingen. We kijken we terug op een geslaagd initiatief met vele mooie ontmoetingen. https://vooreenmooiestad.nl/ontmoeten

4 december

Hoornse Initiatievenmarkt 2019

Hoornse Initiatievenmarkt 2019

Op woensdag 4 december 2019 organiseerde Voor een mooie stad samen met de Gemeente Hoorn de eerste initiatievenmarkt. Voorafgaand konden inwoners hun idee online aanmelden. Van ruim 60 ideeën zijn er 11 uitgenodigd om een korte presentatie te geven voor de raadsleden van de gemeente Hoorn.

26 juli

Stadsmakers bedankt!

Met alweer 476 Stadsmakers op te teller is het weer tijd voor een verrassing. Dit keer bood Charel Fashion aan om de hartjes op tafel te gooien en maar liefst 3 Stadsmakers in het zonnetje te zetten!

19 juli

Realisatie van het zwemplatform, ‘Bernhard’.

Plonsen vanaf ‘Bernhard’ aan het Juliana park! Begin dit jaar startte Jan Kollen zijn initiatief, hij wilde een zwemplatform realiseren in het Juliana park. De stemmen waren snel binnen en de eerste Stadsmakers boden zich aan om te helpen. Nu 6 maanden later is het zwemplatform daar en kan iedereen hier plezier van hebben deze zomer!

26 april

Ryan en Danique ontvangen een jeugdlintje voor prullenbakkenkunst!

Broer en zus ontvingen uit handen van Burgemeester Jan Nieuwenburg een jeugdlintje🥇 in de Oosterkerk. Ryan en Danique zijn de bedenkers van het project Prullenbakkenkunst in de Grote Waal. Samen met andere buurtkinderen hebben zij 52 prullenbakken voorzien van kunst als actie tegen straatafval. Meer lezen over dit project kan hier.

14 april

Kledingruil, een hele leuke middag!

Het initiatief kledingruil van Marije is gerealiseerd!🎉
Marije wilde graag een kledingruil organiseren om te pijlen hoe de behoefte hierin is, en dit werd met veel enthousiasme ontvangen. De stemmen waren snel binnen en Atelier Nies bood snel haar locatie aan. De woorden voor Marije waren lovend. Top georganiseerd en leuk om hier mee in aanmerking te zijn gekomen. Het is een duurzame en gezellige middag om je kledingkast te vernieuwen. Alle stadsmakers die hebben geholpen, enorm bedankt! Zonder jullie was dit niet gelukt.

10 april

Janny haar initiatief is een schot in de roos!

Janny haar initiatief is een schot in de roos!

Janny wilde graag samen met de buurtkinderen wat meer kleur brengen in de Bangert en Oosterpolder. Maar liefst 50 kinderen stonden deze dag te popelen om de plantjes en zaadjes in de aarde te stoppen.☀️ Nu alles in de grond zit, zullen de kinderen voor de bloemen en planten zorgen. Zo kan iedereen in de Bangert en Oosterpolder deze zomer van de bloemenweelde genieten.

13 maart

Voor een mooie stad weer aanwezig bij het congres van het VNG

Voor een mooie stad weer aanwezig bij het congres van het VNG

Wij mochten Voor een mooie stad ook dit jaar weer laten zien op het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Binnenkort niet alleen Hoorn, Voor een mooie stad maar ook …. to be continued!

14 februari

Een verrassing voor een stadsmaker met liefde voor de stad


Met valentijn mocht Danielle een stadsmaker verrassen met een diner voor 2 namens Wijn & Spijshuis Vinck.

5 januari

Facebook nieuws

Facebook nieuws

YES! Op deze dag hebben wij de magische grens van 1000 volgers op Facebook behaald.

2018
21 december

NHD – Stadsmakers

NHD – Stadsmakers
20 december

Bedankt Stadsmakers van Hoorn


Namens De bakker van Hoorn mochten wij heerlijke Kerstbroden 🥖🎄weggeven aan de stadsmakers van het eerste uur. Zij hebben het afgelopen anderhalf jaar hun idee met hulp van VEMS waar kunnen maken. Wat zijn we trots op deze stadsmakers die onze stad een beetje mooier hebben gemaakt. We gingen dan ook zelf op pad om het Kerstgeschenk persoonlijk te overhandigen. Het is een klein gebaar vanuit een warm hart tijdens de feestdagen.

20 oktober

VEMS op DDW

VEMS op DDW

Afgelopen jaar is hard gewerkt aan de opbouw van VEMS in Hoorn. Dit is buiten Hoorn ook opgevallen want VEMS wordt zelfs als ‘bewezen platform’ gepresenteerd op de Dutch Design Week in Eindhoven.

5 september

Opening prullenbakkenkunst

Deze dag hebben Ryan en Danique samen met wethouder Bashara hun eerste prullenbakkenkunst onthuld! Ryan (9) en Danique (7) werden er gek van dat er zo veel rondzwervend afval op straat lag. Dus bedachten ze het idee om prullenbakken te versieren met tekeningen, zodat ze meer opvallen en mensen hun afval er in gooien. Want, “een mooie stad is een schone stad!” aldus Ryan en Danique. Samen met scholieren van hun basisschool Obs de Zonnewijzer, maar ook basisscholen Jules Verne en Ichthus, hebben ze tekeningen gemaakt die vandaag op 52 prullenbakken in de Grote Waal worden geplakt.

12 juli

VEMS 1 jaar LIVE

VEMS 1 jaar LIVE

Hoera VEMS bestaat 1 jaar!

We kijken met een lach op ons gezicht terug naar het eerste jaar. Vele mensen mogen ontmoeten en vele initiatieven mogen helpen, in totaal wel 27! Dit doen we o.a. met het creëren van zichtbaarheid, het peilen van draagvlak en het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Zo krijgen we samen met de kracht van de stad, zaken voor elkaar!

 

8 mei

Artikel NHD – Eerste potje schaken

Artikel NHD – Eerste potje schaken
5 mei

Lancering van onze eerste Partner, Benno Ellerbroek

Lancering van onze eerste Partner, Benno Ellerbroek

Wij hebben vandaag de eerste partner pagina gelanceerd. Deze is van Benno Ellerbroek, Benno’s fotografie.

Door deze samenwerking kunnen wij Hoorn nog meer laten genieten van zijn foto’s Dit om Hoorn nog meer te laten genieten van zijn mooie foto’s.

Klik hier om zijn pagina te zien

18 april

Artikel in het NHD – Opzoek naar een locatie voor een skatepark

Artikel in het NHD – Opzoek naar een locatie voor een skatepark
6 april

Artikel in het NHD over het schaakspel

Artikel in het NHD over het schaakspel
28 maart

VEMS staat op expo VNG

VEMS staat op expo VNG

VEMS was uitgenodigd op het congres ‘Back to the Future’ georganiseerd door de vereniging van Nederlandse Gemeenten in Utrecht. VEMS was te vinden op de expo waar verschillende organisaties nieuwe ontwikkelingen in de informatiesamenleving met elkaar delen.

21 februari

Het grote wijkgesprek, Grote Waal

Het grote wijkgesprek, Grote Waal

Dit was niet zomaar een wijkbijeenkomst. Dit was er een met een andere invulling van de avond. Alle inwoners van de Grote Waal waren uitgenodigd om hun ideeën over de Grote Waal op een bord te prikken. Verschillende organisaties waren aanwezig en natuurlijk wij ook.

8 januari

Nieuwjaarsborrel voor een mooie stad

Nieuwjaarsborrel voor een mooie stad

Dit jaar stond de nieuwjaarsborrel van Gemeente Hoorn in het teken van voor een mooie stad. Met de vraag van de avond, wat doe jij voor een mooie stad? Op deze gezellige avond hebben wij vele ideeën mogen ontvangen en vele mensen mogen ontmoeten.

2017
18 december

Glouwe bai de buren 2017

Glouwe bai de buren 2017

Het idee van Vera Truijens was om mensen in de week voor kerst elkaar te ontmoeten. En dat is gelukt! met 25 thuisrestaurants ontvingen zij 150 gasten. Iedereen heeft enorm genoten, wat was dit een succes!

Meer informatie over dit initiatief en de samenwerkingen vind je op: www.vooreenmooiestad.nl/glouwe

1 december

Uitbreiding team

Uitbreiding team

Met de komst van Danielle Ellerbroek in het team van VEMS, kunnen we nu nog meer initiatiefnemers helpen. Welkom Danielle!

21 september

Mooi artikel in het NHD over Glouwe bai de buren

Mooi artikel in het NHD over Glouwe bai de buren
8 september

Fiets ‘m de over

Fiets ‘m de over

Honderden mensen langs de kant op het Baatland genoten van een hapje en een drankje en keken naar vermakelijke taferelen, onder de bezielende leiding van ‘Mr Te land, ter zee en in de lucht’ Johan Vlemmix, op het speciaal voor deze dag opgebouwde Fiets ‘m d’r over parcours. Circa 25 fietsers zorgden voor top entertainment en de regen die soms met bakken uit de hemel viel werd niet gevoeld door het massaal toegestroomde publiek. RoundTable 100 West-Friesland heeft met dit evenement maar liefst €6.750,- opgehaald voor het goede doel, Proud to be Oud 2018.

Voor meer informatie over dit initiatief kijk op: www.vooreenmooiestad.nl/fiets

14 juli

Artikel NHD

Artikel NHD

Het bericht op Facebook wordt snel door een journalist van het Noord-Hollands dagblad opgemerkt en er verschijnt een mooie artikel in de krant.

12 juli

Live & VIRAL

Live & VIRAL

Op de zomeravond van 12 juli 2017 wordt het volgende eerste Facebook bericht geplaatst namens Voor een mooie stad. Het initiatief van Bob om iets van ter land, te zee en in de lucht de organiseren gaat viraal voor Hoornse begrippen en wordt  massaal gedeeld.

1 januari

Team VEMS

Team VEMS

Rob Bennis zegt zijn baan in de online marketing op en begint aan het avontuur met het bouwen van de stadscommunity. Samen met stagiair Anouk Maarse is team VEMS een feit. Er wordt begonnen met een grondig onderzoek, hoe moet de stadscommunity er straks uit gaan zien?

2016
1 oktober

De eerste schets

De eerste schets

Paul van Kuik, eigenaar van reclamebureau Devani creative helpt veel initiatiefnemers in de stad Hoorn met het bouwen van een website en het creeren van zichtbaarheid. Dit brengt hem op een idee, waarom komen alle mooi ideeen uit de stad niet samen op één platform? Het idee voor Voor een mooie stad is geboren.