Nieuws

06 juni 2024

De leukste dingen om te doen in Hoorn deze zomer

Sommige initiatieven die door jullie worden bedacht, hebben we nog járen plezier van. Dit zijn de leukste activiteiten voor de zomer van 2024 waar je van kunt genieten!

Zwemplatform Bernhard

Wie kent ‘m niet? Deze bikkel ligt in de wintermaanden netjes en veilig opgeborgen, en in de zomermaanden komt ‘ie weer tevoorschijn. Dankzij het zwemplatform van inwoner Jan Kollen is er in de zomer nóg meer waterpret te beleven in onze havenstad.

Je vindt Bernhard bij het schelpenstrandje in het Julianapark. Doe je hem de groeten?

Bekijk hier het originele idee

Levensgroot schaakspel

Hoe leuk is dit?! Mensen die Harry Potter hebben gezien, en die enorme schaakstukken waarmee ze speelden, zien de fantasie werkelijkheid worden met dit levensgrote schaakspel.
Op de binnenplaats van Bibliotheek Hoorn is het een broedplaats van bedreven en hobbymatige schaakspelers, van groot tot klein bord en jong tot oud.

Dankzij het idee van Co Buysman (voorzitter van de Hoornse schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn) is er in het centrum altijd een potje schaak te spelen.

Doe je een potje mee deze zomer?

Bekijk hier het originele idee

 

Buitenspelen in het Dwaalpark

 

Het Dwaalpark in de Grote Waal heeft een gigantische metamorfose ondergaan! In dit mooie natuurgebied staan nu allerlei klimtoestellen, bruggen en hangtouwen waardoor het park nu één groot avontuur geworden voor kinderen. De volwassenen hoeven zich niet te vervelen: er is een heus amfitheater gebouwd, waar met regelmaat ook nog eens een leuk programma georganiseerd wordt. Denk aan vogelspotten, verhalen vertellers en zelfs een heuse karate workshop.

Ga je ook met de kinderen richting dit gezellige park?

Bekijk hier het originele idee

 

Sporten op het strand of zen aan de yoga

Deze zomer kunnen we volop genieten van het stadsstrand! Hang lekker actief in de sporttoestellen, naar het idee van Bjorn, of maak gebruik van de verhogingen in het zand voor een relaxte sessie yoga in de zon. Koel daarna heerlijk af in het water, en de dag kan niet meer stuk!

Bekijk hier het originele idee


Fijne zomer!